7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Ovit Projesi’ni takibini sürdürüyor

Erzurum AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Tahsin Bayramoğlu, Erzurum-Rize Karayolunu 100 kilometre daha kısaltacak Ovit Projesi’ni takibini sürdürüyor. 

Karadeniz’i Erzurum’a ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne bağlayacak Ovit Projesi’ne Rize Valiliğinin gerekli desteği verdiğini belirten AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Tahsin Bayramoğlu, Erzurum tarafında gerekli çalışma yapılmadığını kaydetti. Rize Valisi Kasım Esen’in Ovit’e kadar güzel çalışma yaptığını, ancak Erzurum tarafından bir çalışma olmadığını kaydeden Bayramoğlu, proje gerçekleşene kadar takibi sürdüreceğini söyledi. 

Ovit Projesiyle ilgili Başbakanlığa 4 mektup gönderdiğini anlatan Bayramoğlu, gönderilen cevaplardan umutlandığını ifade etti. Ovit Projesinin gerçekleşmesiyle 270 kilometre olan Erzurum-Rize karayolunun 150 kilometreye düşeceğini belirten Bayramoğlu, “Projeyle Erzurumlular 1,5 saatte denize ulaşma imkanına sahip olacaklar. Aynı zamanda bu yol Güneydoğu’yu Karadeniz’e bağlayan en kestirme yol. Erzurum’da yatırımcının ürettiği malı 1,5 saatte limana yetiştireceği bir yol. Ülke ekonomisine de önemli katkı sağlayacak bu projeye Erzurum’dan gerekli ilgi olmaması bizleri üzüyor.”dedi. 

Projenin gerçekleşmesi için Rize İkizdereli işadamı Talip Kahraman’ın da büyük destek sözü verdiğini kaydeden Bayramoğlu, projeye veren AK Parti İstanbul Milletvekili Kemal Yardımcı ile Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık’ın da ilgi gösterdiğini, Başbakanlık danışmanı Muharrem Çığlık’ın da konuyla ilgili desteğini gördüğünü kaydetti. 

Ovit projesinin gerçekleşmesi için gerekli çalışmaların bir an evvel yapılmasını isteyen Bayramoğlu, 2009 yılı sonunda yolun ulaşıma açılmasını temenni ettiklerini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 15:07:45
Güncelleme :12 Kasım 2008 Çarşamba 15:09:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?