7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Ovit’te bahar havası

KARIN GEÇİT VERMEDİĞİ OVİT’TE BAHAR HAVASI

Önceki yıllar Aralık ayında metrelerce yükseklikte kar birikintilerinin geçit vermediği Erzurum’un İspir ilçesi Ovit Dağında bu sene adeta bahar havası yaşanıyor.

Geçen yıl Kasım ayında çığ düşmesi nedeniyle 18 öğrencinin 40 saat mahsur kaldığı Ovit güzergahında bu sene trafik kar yağmaması nedeniyle sorunsuz işliyor.

Erzurum’da mevsimin ilk karının yağdığı yüksek kesimlerde biri olan 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağında bu sene Aralık ayı olmasına rağmen adeta bahardan kalma günler yaşanıyor. Ovit Dağındaki hava sıcaklığını gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemezken, “Önceki yıllar bu aylarda burası kardan geçilmezdi. Metrelerce yükseklikte kar olur, trafik işlemezdi. Geçen yıl 20 Kasım’da çığ düşmesi sonucu çoğu öğrenci 18 kişinin bir midibüste 40 saat boyunca burada mahsur kalmıştı. Bu yıl ise bahar havası yaşanıyor.” dediler.

İspir ilçesinde yaşayan vatandaşlar genelde Ovit Dağını Rize’ye gitmek için kullandıklarını kar olmadığı için hala trafiğin işlediğini belirterek, “ Bu yol Erzurum – Rize yolunu kısaltıyor. Bu nedenle Rize’ye gitmek için bu güzergahı çoğu zaman tercih ediyoruz. Kar olmaması bizim lehimize” diye konuştular.

20 KASIM 2009’DA ÇIĞ SONUCU 18 KİŞİ MAHSUR KALDI

Rize’nin İkizdere ile Erzurum’un İspir ilçelerini birbirine bağlayan 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı Geçidi’nde geçen yıl 20 Kasım tarihinde çığ düşmesi sonucu bir firmaya ait midibüste 18 yolcu 40 saat boyunca mahsur kalmıştı. Mahsur kalan çoğu Atatürk Üniversitesi öğrencisini kurtarmak için Erzurum, Rize ve Trabzon’dan çok sayıda kurtarma ekibi olay yerine sevk edilmişti. Geçen yıl çok ağır kış şartlarının yaşandığı, kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu Ovit’te, bu yıl ülke genelinde olduğu gibi bahardan kalma günler yaşanıyor.

KARIN GEÇİT VERMEDİĞİ OVİT’TE BAHAR HAVASI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2010 Salı 10:40:02
Güncelleme :8 Aralık 2010 Çarşamba 11:48:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?