8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Oyuncu Kar’dan Erzurum’a övgü

OYUNCU KAR’DAN ERZURUM’A VE DT’YE ÖVGÜ…

Aziziye Tabyaları-Nenehatun Film Koordinatörü ve Oyuncu Nazlı Kar, Erzurum’un tarihi ve kültürel dokusu ile özellikli bir şehir olduğunu söyledi.

Filmin bazı sahnelerini şehirdeki tarihi mekanlarda çektiklerini ifade eden Kar, Türkiye Cumhuriyeti tarihine yön vermiş bir destanın filminde rol almaktan ve bir açık hava müzesi görünümünde olan Erzurum’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’na hazırlanan Erzurum’da sosyal hayatta da belirgin bir şekilde canlanma görüldüğünü dile getiren Nazlı Kar, Anadolu’nun özellikli şehirlerinden olan Erzurum’un hak ettiği yere geleceğine inandığını söyledi.

Erzurum Devlet Tiyatroları’na da övgüler yağdıran Kar, film setinden fırsat bulduğu anlarda soluğu Devlet Tiyatrolarında aldığını, gerçekten kaliteli oyun ve oyuncularla karşılaştığını vurguladı.

ERZURUM’UN HAYATIMDA ÖZEL YERİ OLACAK

Kar, Türkiye’nin çeşitli illerinde çekilen filmlerde gerek koordinatörlük ve gerekse oyunculuk anlamında görev aldığını ifade ederek, “Erzurum, beni çok etkileyen şehirlerin başında geliyor. Hayatımızda oldukça anlamlı bir yer edinecek olan Erzurum’da, Türkiye Cumhuriyeti tarihine damga vurmuş bir destanı beyaz perdeye taşımaktan dolayı büyük keyif ve mutluluk duyduk. İnşallah emeğimizin karşılığını film vizyona girdiği zaman seyircinin göstereceği ilgiyle de alacağız.” dedi.

SAMİMİYET VE İLGİ GÖRDÜK

Aziziye Tabyaları-Nenehatun filmi için yaklaşık iki ay boyunca Aziziye Belediyesi Ilıca Termal Tesisleri’nde konakladıklarının altını çizen Kar, “Gerçekten buradan başlayarak, Erzurum misafirperverliğini, samimiyeti ve ilgiyi gördük. Anadolu insanının saf, temiz ve içten duygularıyla karşılaştık. Özellikle Erzurum’da sosyal yaşamın gitgide canlandığını gözlemledik ve buna Atatürk Üniversitesi’nin ciddi katkı sunduğu inancındayım. Buraya yapılan yatırımlarla, 2011 gibi uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapacak şehrin yıldızının her geçen yıl parlayacağını ve Erzurum, tarihte olduğu gibi, gelecekte de Türkiye’nin önde gelen şehirleri arasında yerini alacaktır.” şeklinde konuştu.

DEVLET TİYATROLARI ERZURUM İÇİN ŞANS

Aziziye Tabyaları-Nenehatun film çekimlerinden arda kalan zamanını Erzurum Devlet Tiyatroları’nda geçirdiğinin altını çizen Nazlı Kar, “Devlet tiyatrolarında hem oyun, hem de oyuncu kalitesini gördüm. Seyircilerin gösterdiği ilgi gerçekten çok güzel… Zaten Devlet Tiyatrosu’ndaki bazı oyunculara filmde rol verdik. Gerçekten yetenekli oyuncuları bünyesinde barındıran bir devlet tiyatrosu var Erzurum’da… Sergilenen oyunları ve oyuncuların yeteneklerini beğendim. Devlet Tiyatroları’nın da Erzurum için önemli bir avantaj olduğu kanısındayım.” diye konuştu.

Nazlı Kar, Erzurum’a hayran kaldığını sözlerine ekleyerek, “Hayatımda unutamayacağım güzel şeyleri iki aylık çekimlerin arasına sıkıştırdım. İnanılmaz keyif aldım. İlk fırsatta Erzurum’a tekrar geleceğim.” ifadelerini kullandı.

OYUNCU KAR’DAN ERZURUM’A VE DT’YE ÖVGÜ…
İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2010 Salı 13:45:03
Güncelleme :29 Haziran 2010 Salı 13:48:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?