4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Oyunlar köyü açılıyor

OYUNLAR KÖYÜ 20 OCAK’TA AÇILIYOR

2011 Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, Yirmibeşinci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’na katılacak sporcuların konaklayacağı Oyunlar köyünün 20 Ocak’ta açılacağını bildirdi.

Erzurum’da 27 Ocak - 6 Şubat günlerinde yapılacak 2011 Kış Oyunları için geri sayım sürerken, 57 milyon liraya mal olan Oyunlar köyünde sona gelindi. Atatürk Üniversitesi ve Kredi Yurtlar Kurumu yerleşkesinde bulunan, şehrin merkezine uzaklığı 3, havaalanına 11 kilometre uzaklıktaki Oyunlar köyü, 57 ülkeden gelecek sporcuları ve teknik heyeti bekliyor.

Yarışmacılar ve görevliler için konaklama alanı olarak Atatürk Üniversitesi içerisindeki Oyunlar Köyü kullanılacağını belirten 2011 Kış Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, Oyunlar köyünün, karma, uluslararası ve konaklama alanı olmak üzere 3 ana bölümden oluştuğunu söyledi.

Korkmaz, “Oyunlar Köyü’nün toplam yatak kapasitesi 3 bin 679 olup, restoran, medya merkezi, akreditasyon merkezi, buz sporları alanları ile antrenman alanları da Oyunlar Köyü içerisinde bulunacak. Her iki kişiye bir odanın sağlanacağı köyde, odalarda FISU standartlarına uygun istenen malzemeler ve olanaklar sürekli olarak sağlanacak. Oyunlar Köyü’nde bankalar, büro ve sağlık odaları, ücretsiz internet olanağı, marketler, toplantı odaları, polis karakolu, posta hizmetleri birimi gibi tüm birimler mevcut olacak. Burada kalan yarışmacı ve görevliler üniversitenin fitness merkezi, yüzme havuzu, spor merkezleri, sanat galerisi, tiyatro, eğlence alanları gibi olanaklarından da yararlanabilecek” diye konuştu.

HOŞGELDİNİZ TÖRENİ DÜZENLENECEK

Oyunlar köyü merkez binası önünde kış oyunlarına katılacak ülkeler için bir tören düzenleneceğini ifade eden Korkmaz, “Havaalanından alınan sporcular, oyunlar köyü girişinde kurulacak akreditasyon merkezindeki işlemlerinin ardından merkez binamız önünde yapılacak tören alanına getirilecek. Burada düzenlenecek bayrak ve hoş geldin serenomisinin ardından tüm kafileler kendileri için ayrılan yurtlara yerleştirilecek” dedi.

Sporcu ve kafilelerin güvenliği için yurt yerleşkesinin 24 saat boyunca kamera sistemiyle gözetleneceğini belirten Korkmaz, “Güvenlik Komitesi’nin belirleyeceği noktalara en son teknolojiye sahip kameralar yerleştirilecek. Ayrıca nizamiye girişi oyunlar için yeniden düzenlenecek ve X-Ray cihazları konulacak. Böylelikle sporcuların güvenliği en üst düzeyde sağlanabilecek” dedi.

OYUNLAR KÖYÜ 20 OCAK’TA AÇILIYOR
OYUNLAR KÖYÜ 20 OCAK’TA AÇILIYOR
OYUNLAR KÖYÜ 20 OCAK’TA AÇILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2011 Salı 11:09:02
Güncelleme :11 Ocak 2011 Salı 11:20:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?