8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Oyunlar köyünde sona doğru...

OYUNLAR KÖYÜNDE SONA DOĞRU...

2011 Erzurum Universiade Oyunlar Köyü Sorumlusu Yahya Pasinlioğlu, sporcuların oyunlar boyunca barınacağı yurt yerleşkesinde çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. Pasinlioğlu, toplam 3 bin 679 sporcunun barınacağı ve 100 milyon liraya mal olacak 11 blokluk oyunlar köyünün 17 Ocak tarihinde hazır hale geleceğini söyledi.

Oyunlar Köyü’nde 3 bin 679 sporcunun barınacağını hatırlatan Pasinlioğlu, “Yurt yerleşkesinde çalışmalar şu an tüm hızıyla devam ediyor. Sporcular için 4 adet yeni yurt binası inşa ediliyor. Mevcut olan 7 adet bina ise FISU standartlarında yeniden gözden geçiriliyor. Çalışmalar tamamlandığında toplam 11 yurt bloğunda 3679 sporcu barınabilecek” dedi.

SPORCULAR İÇİN HERŞEY DÜŞÜNÜLÜYOR

Oyunlar Köyü yerleşkesinde barınacak sporcuların tüm ihtiyaçlarını göz önüne alarak çalışma yürüttüklerini belirten Pasinlioğlu, oyunlar köyünde sağlık ve eğlence merkezi ile bin kişinin aynı anda yemek yiyeceği bir yemekhanenin de bulunacağını söyledi. Pasinlioğlu ayrıca, sporcuların kalacağı yurt binalarının zemin katlarında, mescit, kilise ve havra gibi ibadet alanlarının da yer alacağını belirterek, “Sporcuların kendilerini evlerinde gibi hissetmelerini sağlamak en büyük amacımız” dedi.

GÜVENLİK EN ÜST DÜZEYDE OLACAK

Sporcu ve kafilelerin güvenliği için yurt yerleşkesinin 24 saat boyunca kamera sistemiyle gözetleneceğini belirten Pasinlioğlu, “Güvenlik Komitesi’nin belirleyeceği noktalara en son teknolojiye sahip kameralar yerleştirilecek. Ayrıca nizamiye girişi oyunlar için yeniden düzenlenecek ve X-Ray cihazları konulacak. Böylelikle sporcuların güvenliği en üst düzeyde sağlanabilecek” dedi.

HOŞGELDİNİZ TÖRENİ DÜZENLENECEK

Oyunlar köyü merkez binası önünde kış oyunlarına katılacak ülkeler için bir tören düzenleneceğini ifade eden Pasinlioğlu, “Havaalanından alınan sporcular, oyunlar köyü girişinde kurulacak akreditasyon merkezindeki işlemlerinin ardından merkez binamız önünde yapılacak tören alanına getirilecek. Burada düzenlenecek bayrak ve hoş geldin serenomisinin ardından tüm kafileler kendileri için ayrılan yurtlara yerleştirilecek” dedi.

OYUNLAR KÖYÜNDE SONA DOĞRU...
OYUNLAR KÖYÜNDE SONA DOĞRU...
İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2010 Çarşamba 17:18:05
Güncelleme :23 Haziran 2010 Çarşamba 18:05:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?