7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Oyunlardan olimpiyatlara...

OYUNLARDAN OLİMPİYATLARA...

Başbakanlık Başdanışmanı ve Uluslararası Spor Organizasyonlardan Sorumlu Baş Koordinatör Mehmet Atalay, Trabzon ve Erzurum’da 2011’de yapılacak organizasyonların her bakımdan mükemmel olması için gereken hazırlıkların sürdürüldüğünü söyledi.

“HERKESİN GÜÇ VE GÖNÜL BİRLİĞİ YAPMASI LAZIM”

Mehmet Atalay, 2011 Avrupa Olimpik Gençlik Oyunları ile ilgili hazırlıklarını yerinde görmek amacıyla her hafta Trabzon’a giderek incelemelerde bulunuyor. Günümüzde inşaatların çok süratli bitirilebildiğine dikkat çeken Mehmet Atalay, 2010’un sonunda teslim edileceği bildirilen salonların daha öne çekilmesi için çalışmalara hız verilmesini istedi.

Gençlik olimpiyatları olarak da adlandırılan organizasyonda kullanılacak spor tesislerinin her yönüyle mükemmel olarak hazır hale getirileceğini belirten Mehmet Atalay, “Oyunların Trabzon’a kazandıracaklarının azami düzeyde olması için herkesin güç ve gönül birliği yapması lazım. Bunu yaparak Trabzon’da hem böylesi büyük bir organizasyonu gerçekleştirmiş, hem de böylelikle Trabzon’un da çehresini değiştirmiş olacağız. Bunu hep birlikte yapacağız” dedi.

“OYUNLARDAN OLİMPİYATLARA”

Mehmet Atalay olimpiyatlara aday olabilmemiz için bir çok spor organizasyonunu başarıyla düzenlememiz gerektiğini belirterek, “Türkiye’nin çok büyük organizasyonlara ihtiyacı var. Çünkü biz gerek yaz, gerek kış oyunları olimpiyatlarına talip olan bir ülkeyiz” dedi.

Bu bakımdan organizasyonları önemsediklerini belirten Atalay, “Daha önce 2005 İzmir Universiad Yaz Oyunlarını düzenledik. Altı yıl aradan sonra ise 2011 Universiad Kış Oyunlarını Erzurum’da organize edeceğiz. 2017’de ve 2019’da belki Kayseri belki başka bir şehirde dünyayı tekrardan Türkiye’de ağırlayacağız. Çünkü Türkiye bu tür dev organizasyonları almaya devam edecek” diye konuştu.

Türkiye’nin İzmir’deki Üniversite Yaz Oyunları’ndaki başarısından tüm dünyanın hayranlıkla bahsettiğini dile getiren Mehmet Atalay, “Biz aynı başarıyı Erzurum’da Kış oyunlarında da gerçekleştireceğiz. Bu organizasyonun yaz oyunlarını nasıl başarılı yaptıysak, kış oyunlarını da en iyi şekilde yapacağız. Başta Başbakanımız ve hükümetimizin bize verdiği desteği arkamıza alarak oyunlar tarihinin en iyisini Erzurum’da düzenleyeceğiz. Bu oyunları düzenledikten sonra geriye sadece kış olimpiyatlarına aday olmamız kalıyor. Ben eminim ki kış olimpiyatlarını da Erzurum’da düzenleyeceğiz. Bu destek ve güvenle Türkiye olarak çok büyük organizasyonlara imza atacağımızı belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

OYUNLARDAN OLİMPİYATLARA...
OYUNLARDAN OLİMPİYATLARA...
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 13:02:01
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 14:13:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?