6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Özdoğan, Başbakan ve AKP'yi topa tuttu

Bağımsız Erzurum Milletvekili İbrahim Özdoğan, Başbakan R. Tayyip Erdoğan ve hükümeti eleştiri bombardımanına tuttu. Cumhuriyet tarihinin en kötü yönetiminin Tayyip Erdoğan Başbakanlığında yaşandığını söyleyen Özdoğan, iktidarın liboşların ve patronların hükümeti olduğunu ileri sürdü.

Yaptığı yazılı açıklamada, Erdoğan'ın, meydanlarda, kürsülerde gürlediğini, ama bir türlü yağmura dönüşemediğini söyleyen Özdoğan, "Hiçbir Başbakan döneminde, Türkiye dış politikalar nedeniyle bu kadar rencide edilmemiş, aşağılanmamış, iç politikada ise çeşitli sektörler ve halk katmanları küçük düşürülmemiş ve azarlanmamıştır. Başbakan Erdoğan tıpkı bir aktör gibi meydanlarda, kürsülerde gürlüyor ama bir türlü yağmura dönüşemiyor. Bunun sebebi gayet açık. Çünkü kendisini iktidar eden, Başbakan yapan fakirlerin, işsizlerin, memurların, işçilerin, köylülerin, küçük esnaf ve sanatkarların hükümeti olmamış bilakis zengin liboşların, fabrikatörlerin, patronların hükümeti olmuştur" diye konuştu.

Özdoğan, Başbakan'ın kral tavrıyla orta ve fakir tabakaları hakir görerek hep azarladığını belirterek, şöyle konuştu:

Başbakan Erdoğan, bir kral edasıyla meydanlarda köylüyü, işçiyi, öğrenciyi, işsizi hep azarlamıştır. Ak Parti iktidarında köylü, esnaf, memur, emekli ve işçi perperişan olmuştur. Bu kesimler yoksulluk ve açlık sınırının altında yaşamaktadır. İşsizler ordusu alabildiğine büyürken, Başbakan ise, meydanlarda, kürsülerde halkı kandırmaya ve avutmaya devam etmektedir. 'Yapacağız, edeceğiz' kelimeleriyle hep gelecek zamana, sonu olmayan zamana atıfta bulunmaktadır. Tabi, Türk Milleti Başbakan’ın yalancı dolmalarını artık yutmuyor."

Başbakan’ın YÖK, İmam-Hatipler ve başörtülülerin sorunları ile ilgili hiçbir derdi olmadığını iddia eden Özdoğan, bu türden söylemlerin oy deposu olarak gördüğü bu hassasiyetlerden kaynaklandığını belirtti.

Milletin, bu sorunları çözecek yeterli çoğunluğu kendisine 3 Kasım 2002’de verdiğini hatırlatan Özdoğan şunları söyledi:

"Muhalefetin açık çağrısına rağmen bu sorunları çözmeye yanaşmıyor. Niye yanaşmıyor? Çünkü bu sorunları çözecek kendisinde halis niyet, cesaret, bilgi ve siyasi manevra kabiliyeti yok. Aslında Türkiye gibi muazzam ve büyük bir ülkeyi yönetecek bilgi ve beceriden Tayyip Erdoğan yoksundur. Başbakan Erdoğan şimdilerde ülkeyi germekle meşguldür. Halkın milli hassasiyetleri çiğnenmiştir, Avrupa Birliği uğruna Ankara Antlaşması Ek Protokolü yakında imzalanarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarihe karışacak, tek meşru devlet olarak Kıbrıs Rum Devleti tanınmış olacaktır, Doğu ve Güneydoğu Anadolu da PKK terörü çığ gibi büyümektedir. Her gün askerlerimiz şehit olmaktadır. Sözde Ermeni soykırımı nedeniyle 17 Aralık 2004 zirvesinde bu hususta Avrupa Birliğine, sözde soykırımın tanınması için önemli tavizler verilmiştir. Ak Parti İktidarı ile Türkiye adım adım kaosa doğru gitmektedir. Allah korusun felaket kapımızdadır, Başbakan ise kuru sıkı gürlemeye, nutuk atmaya devam etmektedir. İşler çığırından çıkmıştır, Türkiye’nin bir an önce Ak Parti Hükümeti’nden kurtulması gerekmektedir."

Yolsuzlukların ve skandalların olduğu bakanlıkların bakanlarının, hala daha yerinde durduğunu, Ankara merkez başta olmak üzere tüm Türkiye’de AKP'li belediyelerin ve teşkilatların rant ve ihale peşinde olduğunu iddia eden Özdoğan, "Rant ve ihaleler ahbap-çavuş ilişkisi ile kendi aralarında paylaşılmaktadır. Ak Parti Hükümeti’nin yolsuzluk ve usulsüzlük dosyaları Devlet’in önemli katmanlarında biriktirilmektedir. Zamanı gelince bu dosyalar açılacaktır. Yargıda tek tek hesap vereceklerdir" ifadelerini kullandı. 

"Türk Milleti Tayyip Erdoğan’a her türlü desteği verdi ama o beceremedi" diyen Özdoğan, "Halk şimdi “kolumuz kırılsaydı da oy vermeseydik” diyor. Seçim sandığı bu milletin önüne bir daha gelecektir. Tayyip Erdoğan ve Ak Parti’nin bu seçimde nasıl bir hezimete uğrayacağını görmek zor olmasa gerek. Çünkü, Anadolu’nun mağdur ve mazlum milyonlarca insanı Tayyip Erdoğan’a ateş püskürüyor. şeklinde konuştu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2005 Pazartesi 18:39:14
Güncelleme :4 Temmuz 2005 Pazartesi 13:04:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Beyler Beyi IP: 62.165.91.xxx Tarih : 28.06.2005 20:02:58
Gecmisle simdiki zamani ayiramiyacak kadar kor ve bilgisiz oldugunu aleme anlatmana gerek yok biz biliyoruz .