7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Özdoğan: Holdinglerin Başbakanı esnafı perişan etti

Erzurum Bağımsız Milletvekili İbrahim Özdoğan, AKP Hükümeti'ne yine ağır eleştirilerde bulunarak, "Bu hükümetin kötü yönetimi ve Tayyip Erdoğan’ın beceriksizliği yüzünden esnaf perişan durumdadır. Piyasalarda adeta yaprak kımıldamaz olmuştur" dedi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Özdoğan, esnafın ağır vergi yükü ve maliye baskısı altında inim inim inlediğini ifade ederek, Başbakan'ın esnafı gözden çıkararak, holdinglerin Başbakan’ı olduğunu iddia etti..

Özdoğan, Maliye Bakanı'nın vergi elemanlarını esnafın üzerine sürerken hem zulüm uyguladığını söyleyerek, "Sayın Bakan, çoluk çocuğunun iaşesinden başka derdi olmayan dükkan kirasını, bağ-Kur prim borcunu, vergisini işsizlik yüzünden ödeyemeyen esnafla alay etmektedir" diye konuştu.

AKP' Hükümeti'nin vergi oranlarını artırarak esnafı adeta biçtiğini belirten Özdoğan şöyle devam etti:

"snaf ve sanatkarların bütün kesimleri mağdur durumdadır. Bakkalı, manavı, konfeksiyoncusu, terzisi, berberi, oto tamircisi, şoför esnafı vesaire hepsi bir perişanlık içerisindedir. Başbakanın işi ise Türkiye’de fakir ve mağdur üreterek onlara sadaka verir gibi kömür dağıtıp, bir tas çorba iki ekmek verip, onları oy deposu olarak görmek istiyor. Tayyip Erdoğan, milleti değil partisinin istikbalini düşünüyor. Ama şurası bir hakikat ki; halkımız kendisine üç yıldır zulmeden Ak Partiyi ve Tayyip Erdoğan’ı sandığa gömeceği seçim gününü dört gözle beklemektedir."

Tayyip Erdoğan'ın millete yaptığı bu kadar zulümden sonra, kafasını devekuşu gibi kuma gömmüş vaziyette bir dahaki seçimleri de aynı çoğunlukta kazanacağı hayali içinde olduğunu iddia eden Özdoğan, bu anlayışın çok vahim ve milleti enayi yerine koyma anlayışı olduğunu söyledi.

"3 Kasım 2002 seçimlerinde, Türkiye’ye hükmetmiş partileri siyaset mezarlığına göndermiş olan bu büyük millet kendisine zulmeden Ak Partiyi de ilk seçimlerde siyaset mezarlığına defnedecektir" diye konuşan Özdoğan, "Böylece Ak Partinin etrafında kene gibi çöreklenen rantiyeciler, ihaleciler, adam kayırıcılar, bal çanağı yalayıcıları çil yavrusu gibi dağılacaklardır. Kaldı ki bu adamlar, parti yeni kurulduğunda Ak Partiye ve Tayyip Erdoğan’a en ağır hakaretleri etmiş kimselerdi" ifadelerini kullandı.

Tayyip Erdoğan'ın evvelki hafta attığı nutukla esnaf ve sanatkara vereceği kredilerin faizini %16’ya düşüreceğinden bahsettiğini hatırlatan Özdoğan şunları söyledi:

"Bunların hepsi masal, hepsi esnafı kandırma ve başlarını okşama operasyonu. Üstelikte gösterdiği faiz oranı, enflasyon oranının çok üstünde. Hem şimdiye kadar hangi esnafımız kredilerden faydalandı ki! Hükümet yetkilileri ancak ahbap-çavuş ilişkisi içerisinde eş, dost, akraba, yaran, parti mensuplarını kredilerden faydalandırmaktadır.
Bu hükümet başta kaldıkça, Tayyip Erdoğan Başbakan olduğu müddetçe esnafımız ve halkımız perişan olmaya devam edecektir. Bunu temenni etmiyorum ama perşembenin gelişi çarşambadan bellidir"

Kenthaber
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2005 Pazartesi 12:48:26
Güncelleme :6 Temmuz 2005 Çarşamba 13:46:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?