6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Özel güne özel imza!

Erzurumlu genç çift 8 Mart Kadınlar Gününe nikahlarını denk getirerek evlenirken farklılığa imza attılar.

Evlilik cüzdanlarını Başkan Vekili Ferhat Mergan'dan alan çift, bu günün özellikle tercih edildiğini söylediler. Kadınlar günü nedeniyle genç çifte nasihat ederek evlilik cüzdanlarını veren Mergan, gelinin gününü kutlayarak karanfil verdi.

Dünya Kadınlar gününe nikah günlerini denk getiren Cevahir Ayyıldız ve Mehmet Masat çiftinin evlilik cüzdanlarını Yakutiye Belediye Başkan Vekili Ferhat Mergan verdi. Genç çifte nasihat eden Mergan geline de kadınlar günü nedeniyle karanfil verdi. Belediyenin kadın personeline de karanfil dağıtan Mergan, belediyeye emlak vergisi yatırmak için gelen Hatice nineyede karanfil vererek gününü kutladı.

Kısa bir şaşkınlık geçiren Hatice nine, "Ben emlak vergisi yatırmak için geldim" diyince Başkan Vekili Mergan, "Teyzeciğim bugün kadınlar günü, bende sizin gününüzü kutlamak için karanfil verdim" dedi. Hatice teyze "bizim zamanımızda böyle şeyler yoktu" derken karanfile teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.
Ferhat Mergan, "Kadınlara yönelik şiddetin bu denli çoğaldığı bir dönemde kadın personelimizi ve belediyemize yolu düşen hanımları karanfille kutlamak çok yeterli değil. Ancak her karanfilin kadına yönelik şiddeti biraz daha azaltması, toplumumuzdan bu insanlık dışı alışkanlık ve davranışları silmesini temenni ediyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2012 Perşembe 17:36:46
Güncelleme :10 Mart 2012 Cumartesi 17:01:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?