6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Özel kredi için protokol

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanlığı ile Türkiye İş Bankası arasında Avrupa İş Geliştirme Merkezi'nden (ABİGEM) hizmet alan firmalar için özel kredi protokolü imzalandı. 

Türkiye İş Bankası ülke ekonomisine destek olmak amacıyla Erzurum ABİGEM ile kredi kullandırmaya ilişkin protokol imzaladı. İş Bankası ile Erzurum ABİGEM arasında imzalanan protokol ile Erzurum ABİGEM'den hizmet alan firmalara özel koşullarla kredi kullanma imkanı sağlanacak. 

Kredi protokolü İş Bankası Ticari Bankacılık Satış Direktörü Cafer Yıldırım, Erzurum Şubesi Müdürü Mehmet Ali Ayduğan ile ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Cindilli tarafından imzalandı.

DÜNYA MALİ PİYASASI DEPREM YAŞIYOR
ETSO Başkanı Cindilli, imza töreni sonrasında yaptığı açıklamada, dünyada mali piyasalarda ciddi bir depremin yaşandığını belirterek, "Yaşanan küresel kriz sürecinin zaman alacağı tahmin ediliyor. Üretim ve istihdamda ciddi düşüş yaşanıyor. Tüm dünyada etkili olan krize karşı Türkiye dimdik ayakta duruyor. Bu krizi alnımızın akıyla atlatabildiğimiz takdirde ulusal anlamda biz varız diyebileceğiz. Bu bize bir anlamda özgüvenimizi kazandıracak. Krizin en belirsiz olduğu bugünlerde böylesine bir kredi protokolüne imza atmak bizi mutlu ediyor" diye konuştu.

ABİGEM'DEN HİZMET ALAN FİRMALARIN GELİŞİMİNİ DESTEKLEYECEĞİZ
İş Bankası Ticari Bankacılık Satış Direktörü Cafer Yıldırım ise yaptığı değerlendirmede, birçok bankanın kredi limitlerini dondurduğunu, kredilerini geri çağırdığını belirterek, İş Bankası olarak ülke ekonomisine destek vermek adına bu tür özel protokoller imzaladıklarını dile getirdi. 

İş Bankası'nın kuruluşundan bugüne, ticaretin ve sanayinin gelişimine kaynak sağladığını, ulusal kimliğini koruyan hissedar yapısı ile ülke ekonomisinin büyümesine önderlik ettiğini anlatan Cafer Yıldırım, bu çerçevede kredi ve nakit yönetimi alanında atılmakta olan yeni adımların, Erzurum ekonomisinin ve Erzurum ABİGEM'den hizmet alan firmaların gelişimini destekleyeceğini belirtti. 

Yıldırım, Erzurum ABİGEM'den hizmet alan firmaların yüzde 2.10 ile yüzde 2.20 arasında değişen oranlarda işletme kredisi, yatırım kredisi, ihracat kredisi, teknoloji kredisi, işyeri kredisi, ticari taşıt kredisi, eğitim kredisi, inovasyon kredisi, traktör kredisi, tarım ekipman kredisi, küçük ve orta ölçekli tarımsal işletmeler kredisi, süt besiciliği ve et besiciliği gibi krediler kullanabileceğini açıkladı.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 18:23:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?