4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Özürlü kardeşler yardım bekliyor

Erzurumlu Kılıç ailesinin özürlü iki çocuğunun yaşadığı dram adeta yürek dağlıyor.


Doğuştan özürlü olan 15 yaşındaki Ozan'ı tedavi ettirmek için çalmadık kapı bırakmayan Kılıç ailesi oğullarının her geçen gün daha kötüye gitmesi karşısında kahroluyor. Sürekli başını duvarlara vuran Ozan'ın gözleri aldığı darbeler sonucu kör oldu. Yine kendisi gibi zihinsel engelli olan 26 yaşındaki Ablası Canan ile birlikte gecekondu evinde yaşayan Ozan, sürekli kendini dövüyor. Ailesinin 3 kişi ile güçlükle kontrol edebildiği Ozan'ın tedavisi için çalmadık kapı bırakmayan baba Cevdet Kılıç ve AnneZinnet Kılıç, kendilerine uzanacak bir yardım elini bekliyor.


Şoförlük yaparak ailesinin geçimi sağlayan baba Cevdet Kılıç bir süre önce gözlerinde yaşadığı rahatsızlık nedeniyle artık şehirlerarası yola çıkamıyor. Hiçbir sosyal güvenceleri bulunmayan ailenin tek geçim kaynağı ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca (SYDV) sağlanan yardımlar. Ailenin diğer 3 çocuğu Candan(23), Gökhan(22) ve Göknur(20) ise yaşadıkları çaresizlik karşısında zor günler geçiriyorlar.


Anne Zinnet Kılıç, bugüne kadar hayırseverlerin yaptıkları gıda yardımlarının dışında hiçbir yardım görmediklerini dile getirerek, "Buz yiyecek değil, çocuklarımızın tedavisini istiyoruz. Oğlum Ozan sürekli başını duvarlara vuruyor. Çaresizlikten kollarını bağlıyoruz. Kızım Canan sürekli oturuyor. Hiçbir şeyden habersiz kendini dinliyor. Hiç kimseyle konuşmuyor. Yıllardır yaşadığımız bu olay hepimizi çok yıprattı. Onların yaşadığı sıkıntılar karşısında yaşadığımız çaresizlik bizleri kahrediyor" dedi.
Veyis Efendi Mahallesi'nde kiraladıkları gecekondu bir evde hayatlarını devam ettiren Kılıç ailesi Özürlüler Haftası'nda kendilerine uzatılacak bir yardım eli bekliyor. Yılda sadece birkaç gün hatırlanan özürlülerin yaşadığı sıkıntıları kendilerinin yıllardır yaşadığını ifade eden Kılıç ailesi, yaşadıkları zor yılların bir an önce bitmesini istiyor.

İha
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 15:08:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?