26
Mayıs
2024
Pazar
ERZURUM

'Palandöken 1. Kış Oyunları' başladı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Palandöken'de bugün başlayan 1. Kış Oyunları'nın açılışını yaparak, kayak yaptı. 

Palandöken'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait tesislerin bahçesinde 13 ilden kayakçıların katılımıyla düzenlenen 1. Kış Oyunları'nın açılış töreninde konuşan Bakan Şahin, "2011 Dünya Üniversite Kış Oyunları'nın yapılacağı Erzurum'da, bugün düzenlenen 1. Kış Oyunları gibi organizasyonlarla sporcularımızı test edeceğiz. Artık sporda dünyaya marka olacak sporcular yetiştirmek için adımları atıyoruz. Bugün yarışacak sporculara başarılar diliyorum. Hedefimiz artık Türkiye değil dünya olmalı" dedi. 

Açılış töreninde, Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar da birer konuşma yaptı. 

Açılış töreninin ardından Bakan Şahin, sporcularla hatıra fotoğrafı çektirerek, yarışların düzenleneceği piste Gondol-liftle geçti. Bir süre yarışa katılan kayakçıları izleyen Bakan Şahin, daha sonra Palandöken'de kayak yapmanın tadını çıkardı. Gazetecilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Bakan Şahin, kayak yaptığı sırada, "Çok beklersiniz ama düşmeyeceğim" şeklinde espri yaptı. 

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, gün boyu Palandöken Dağı'nda kalarak, incelemelerde bulunacak. 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2007 Cumartesi 14:25:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?