4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Palandöken 2012'ye aday

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, Uluslararası Kayak Federasyonu'na (FIS) 2012 Kuzey Disiplini Dünya Gençler Kayak Şampiyonası'nın Erzurum'da düzenlemesi için başvuru hazırlıklarını sürdürdüklerini açıkladı.
Kayak Federasyonu Başkanı Ayık, İHA’ya yaptığı açıklamada, 2011 Dünya Üniversiteler Arası Kış Oyunları'na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Erzurum'un yeni uluslararası kayak müsabakalarının düzenlenmesi için de önemli bir alt yapıya sahip olduğunu söyledi.
Erzurum'un yeni yapılan tesislerle uluslararası kayak müsabakalarına ev sahipliği yapabilecek düzeye geldiğini dile getiren Ayık, “2012 Kuzey Disiplini Dünya Gençler Kayak Şampiyonası'na aday olacağız. Eylül ayına kadar 2012 Dünya Gençler Kayak Şampiyonası'na adaylığımızı resmi olarak bildirmiş olacağız.Şu an hazırlık çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.


Erzurum'un, 2011 Dünya Üniversiteler Arası Kış Oyunları'nın düzenlenmesinin ardından, her yıl yeni büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacağına inandığını dile getiren Ayık, “Palandöken Kayak Merkezi'nde, 2011 Dünya Üniversiteler Arası Kış Oyunları için yapımı devam eden birçok yeni tesis var. Bu tesisler, dünyanın en son teknolojisiyle yapılıyor. Özellikle yeni yapılan snowboard pisti, dünyadaki bütün kayak severlerin en az bir kez görmek isteyeceği bir pist. Ayrıca atlama kulesi de aynı şekilde. Son teknolojiyle yapılan tesislerle, Palandöken sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın sayılı kayak merkezlerinden biri olacak. 2011 Dünya Üniversiteler Arası Kış Oyunlarının düzenlenmesinin ardından 2012 Dünya Gençler Kayak Şampiyonası'na ev sahipliği yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
Ayık, Palandöken Kayak Merkezi olarak sahip olunan imkanlar ve yapılacak tesislerle önemli bir merkez olacağını dile getirerek olimpiyatlara kadar varacak bu süreci emin adımlarla ilerlemeye gayret ettiklerini sözlerine ekledi.
 

İha
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2009 Salı 10:57:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?