7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Palandöken 24 saat izleniyor

PALANDÖKEN BBG EVİ GİBİ 24 SAAT İZLENİYOR

Türkiye'nin en gözde turizm merkezlerinden biri olan Palandöken Kayak Merkezi, "Biri Bizi Gözetliyor (BBG)" evini aratmıyor. Kayak merkezinin 17 ayrı bölgesine yerleştirilen güvenlik kameraları ile Palandöken Dağı'nın her metrekaresi 24 saat izlenip kaydediliyor.

Türkiye'de ilk kez bir dağ güvenlik kameraları ile izleniyor. Kayak merkezlerinin olmazsa olmazlarından olan güvenlik için yerleştirilen kameralar 24 saat süreyle kontrol merkezi tarafından izleniyor.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, bu sistemin Türkiye'de ilk ve tek olarak Palandöken Dağı'nda bulunduğunu belirterek, "Önümüzdeki yıldan itibaren Palandöken Kayak Merkezi Avrupa standartlarında bir merkez olacak. Böyle kayak merkezlerinin olmazsa olmazları vardır. Pistler ve mekanik tesisler dağın can alıcı noktalarına konulan güvenlik kameraları ile sürekli izlenip kayıt altına alınması gerekiyor. Bu amaçla bu sistemi yaz aylarında kurduk. Palandöken'in 17 ayrı bölgesine yerleştirdiğimiz

kameralar ile kayak merkezinin her metrekaresini sürekli izliyoruz. Bunun elbette birçok faydası var ama en önemlisi güvenlik. Dağda kayak yapan birisinden bir süre sonra haber alınamadığı takdirde kayıtlara bakılarak en son saat kaçta hangi bölgedeydi, hangi tesisten yararlandı, hangi yöne kaydığı bilgilerine ulaşmamız mümkün. Bir başka güzel tarafı ise sizler başka bir yerde yaşıyorsunuz. Palandöken'de kayak yapmayı düşünüyorsunuz. Ama kar var mı yok mu; tesisler çalışıyor mu gibi bir düşünceniz var.

Bu sistemi Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Kayak Federasyonunun web sayfasına aktaracığız. Buradan Palandöken'i canlı izleme imkanına sahip olacaksınız" şeklinde konuştu.

PALANDÖKEN BBG EVİ GİBİ 24 SAAT İZLENİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2010 Pazartesi 09:43:04
Güncelleme :18 Ocak 2010 Pazartesi 10:06:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?