4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Palandöken Belediyesi borçlu

Palandöken Belediyesi’nin toplan 24 bin 611 lira borcu olduğu bildirildi. Palandöken Belediye Başkanı Cenap Köksal Birdal, bazı belediye başkan adaylarının afaki rakamlarla konuştuklarını, kulaktan dolma rakamlar verdiklerini söyledi.

Belediye Başkan adaylarının afaki rakamlarla değil, gerçek rakamlarla konuşmaları gerektiğine dikkati çeken Birdal, “Bizim muhasebemiz, imarımız ve her birimimiz açıktır ve şeffaftır. İstenen bilgilere her an ulaşılabilir” dedi.
2 milyar işçiye ikramiye, 2 milyar ise esnafa borçları olduğunu anlatan Birdal, 20 milyar ise vergi ve sosyal güvenlik kurumuna borçlarının olduğunu belirtti.
Bir işçiye bir yılda 6 ikramiye doğduğunu, görevi devraldıklarında bir işçiye 13 ikramiye borçlu olunduğunu ve şu ana kadar hem doğan ikramiyelerin ödendiğini ve eski ikramiyelerinin de tamamının işçiye verildiğini ifade eden Başkan Birdal, şunları söyledi: “Belediyemizin kapısı herkese açıktır. Gizlimiz saklımız yok. Ne yapılmışsa hepsi ortadadır. Palandöken’e aday olan Belediye Başkan adayları afaki olarak değil, gelip bizden gerçek rakamları alıp öyle konuşmalıdırlar. Vatandaşa gerçek bilgiler vermelidir. Görevi alırken 13 milyar (trilyon) lira borçla devraldık. Şu anki toplam borcumuz 24 milyardır. Bazı arkadaşlar bu rakamı ikiye üçe katlayarak söylüyorlar. Bunlar yanlıştır asla doğru rakamlar değildir”
Başkan Birdal, Belediyemizin şu anda temizlik başta olmak üzere diğer hizmetlerinde hiçbir kesinti olmaksızın çalışmalarını sürdürdüğünü, görevi devralıncaya kadar da görevinin başında bulunduğunu söyledi.
Birdal, “Kapımız, telefonumuz ve gönlümüz her zaman açık olmuştur. Yine açık. Bir bilgi lazımsa kaynağından öğrenebilme imkanı her zaman vardır. Yanlış ve kulaktan duyma söylemlerle kamuoyunu yanıltmamak lazım” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 19:16:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?