8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Palandöken çiçek açtı

PALANDÖKEN ÇİÇEK BAHÇESİNE DÖNDÜ

Palandöken Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri mevsimlik çiçek dikim çalışmalarına start verdi.

Palandöken Belediyesi, İlçe merkezindeki görsel etkiyi arttırmak, şehri daha estetik bir görünüme kavuşturmak ve doğayla daha uyumlu hale getirmek için başlattığı çalışmalar kapsamında parkların yanı sıra uygun olan orta refüjleri de bir birinden güzel çiçeklerle donatıldı.

Belediye Park ve Bahçe Müdürlüğü’nce yeşillendirme çalışmaları kapsamında, park ve kavşaklara toplam 50 bin mevsimlik çiçek ekildi. Çiçeklerin açması ile birlikte kavşaklarda seyrine doyulmaz manzaralar oluştu.

Halkın duyarlı olması ve önerilerle kendilerine destek vermesinin çalışmalarını kolaylaştırdığını söyleyen Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, “İlçemiz de bulunan park, kavşak ve orta refüjlerde yıldız çiçeği, petunya, aslanağzı, kadife, ateş çiçeği ve gül gibi 50 bin mevsimlik çiçeğin dikimine start verirken yaz sezonumuz da yine ilçemize çeşitli türden 5 bin fidan dikimi gerçekleştirdik. Palandöken ilçemiz de yaptığımız bu çalışmalardan olumlu eleştiriler aldık. Halkımızın bize yönelik güzel sözleri motive ediyor. Bu yıl özellikle park-bahçe ve kavşaklarımızı farklı peyzaj uygulamaları ile çiçekli çalı bitkileri, mevsimlik ve uzun ömürlü çiçeklerle donattık. İlçemiz de çiçek dikimi ve yeşillendirme çalışmalarına bahar aylarında başladık. Fakat mevsimsel çiçek dikimleri için Haziran ayını bekledik çünkü Erzurum için en uygun dönem Haziran ayı. Bu tür çalışmalarımız yaz sezonu boyunca devam edecek.” dedi.

Çiçeklerin ve yeşilin korunması konusunda da vatandaşlarımızdan destek beklediklerini de kaydeden Başkan Bulutlar,“2009 Yılını Mayıs ayında belediye olarak 5 binin üzerede ağaç dikimi yapılırken 2010 yılı için izse 6 bin civarın da ağaç dikimi gerçekleştirdik. Ayrıca Palandöken Dağı eteklerin de Kayakyolu semtin de meclisimizin kararıyla 30 bin metrekarelik alanda yeşil alan çalışması başlattık. Her yıl 10 bin metrekare şehrimize yeşil alan kazandırmış olacağız. İlçemize hayırlı uğurlu olsun. Yapılan hizmetlerin ve dikilen ağaç ve çiçeklerin korunması ve yaşatılması noktasında halkımızdan bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da duyarlı olmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

PALANDÖKEN ÇİÇEK BAHÇESİNE DÖNDÜ
PALANDÖKEN ÇİÇEK BAHÇESİNE DÖNDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2010 Salı 12:58:05
Güncelleme :22 Haziran 2010 Salı 13:01:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?