4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Palandöken kaderine terk edildi

Saadet partisi Palandöken Belediye Başkan Adayı Sıddık Polat, 1994-1999 yılları arasında Belediye Başkanlığı görevinde bulunduğu beldede son 10 yıldır hiçbir hizmetin yapılmadığını öne sürdü.


Saadet Partisi İl Başkanlığı’nda bugün bir basın toplantısı düzenleyen SP Palandöken Belediye Başkan Adayı Sıddık Polat, bir aylık seçim çalışmalarını değerlendirdi. Yoğun bir şekilde çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Polat, halkın kendilerine büyük bir teveccüh gösterdiğini ifade etti. 1994-1999 yılları arasında Belediye Başkanlığı yaptığı palandöken Belediyesi’nde kendilerinden sonra rutin belediyecilik hizmetlerinin bile arzu edilen seviyede verilemediğini kaydeden Polat, “başkanlık dönemimizde belediye hizmet binası, pazar kompleksi, ekmek fabrikası, asfalt şantiyesi gibi çok önemli projelere imza attık. Bu süreçte belde sınırları içerisinde 22 park oluşturduk. Ancak bizden sonra bırakın yeni parklar yapılmasını, parklardaki mevcut ağaçları bile koruyamadılar. Temizlik konusunda belediyemiz ciddi bir sıkıntı yaşıyor.

Ciddi ihmaller söz konusu. Palandöken’in bir çok bölgesi kaderine terk edilmiş durumda” diye konuştu.
Belediyelerin ciddi bir borç yükü altında olduğunu da dile getiren SP adayı Polat, halkın 29 Mart Mahalli idareler Seçimlerinde hizmetsizliğin ve sahipsizliğin hesabını sorumlulardan soracağını belirtti.
SP’nin 29 Mart yerel seçimlerinde yüzde 50 oy oranıyla Büyükşehir ve tüm ilçe belediyelerini kazanacağını öne süren Sıddık Polat, iktidar temsilcilerinin seçmene yönelik tehditkar tutumunun doğru olmadığını savundu. İktidar partisi dışındaki belediyelerin hizmette güçlük çekeceğini söyleyen İktidar temsilcilerinin seçmenleri bir anlamda tehdit ettiğini vurgulayan Polat, bu yaklaşımların seçmeni iktidar partisi dışına ittiğini savundu.


“Oy vebaldir” diyen Polat, halkın emaneti ehline vermesini isteyerek, “SP olarak belediye hizmetlerinde iddialıyız. Bunu 1994-1999 döneminde bütün halkımıza ispatladık. 2009 SP’nin yeniden yerel seçimlerde iktidar olacağı yıl olacaktır. Biz hizmetlerimizle konuşuyoruz. Kimseye afaki sözler vermiyoruz” şeklinde konuştu.
Seçilmeleri halinde Palandöken Belediyesine ait başkanlık konutunu kullanmayacaklarını ifade eden Polat, konağın bölge halkının sosyal hizmetler alabileceği bir merkeze dönüştürüleceğini bildirdi. Bu tarz konutların tüm mahallelerde oluşturulacağını dile getiren Polat, bu merkezlerde halkın taziye, düğün, kına gecesi gibi aktivitelerini rahatlıkla yapabileceğini söyledi.
Palandöken Belediyesi sınırları içerisinde yer alan Maksutefendi, Kazım Yurdalan gibi semtlerin ihmal edildiğini de vurgulayan Polat, bu bölgelerde Hilalkent tarzında yeniden yapılanmaya giderek söz konusu bölgelerde yeni imar çalışması yapmayı planladıklarını kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 12:51:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?