6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Palandöken kışa hazır

Türkiye'nin en önemli kayak merkezleri arasında yer alan Palandöken Kayak Merkezi'nde sezon öncesi tüm hazırlıklarını tamamlayan oteller, sezonu açmak için yeterli karın yağmasını bekliyor. 

Kayak merkezindeki oteller kış hazırlıklarını tamamlamasına rağmen, işletmeciler bu yıl karın geç yağması nedeniyle özellikle Kurban Bayramı öncesinde beklenen rezervasyon sayısına ulaşılamadığını kaydettiler. Otel yetkilileri kayak merkezinde Kurban Bayramı'na kadar kayak yapmak için gerekli olan kar miktarının oluşacağına inandıklarını söylediler. 

Palandöken Palan Otel Genel Müdürü Leyla Mutlutürk, yeni sezon öncesi hazırlıkları tamamladıklarını belirtti. Tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ve ilk misafirlerini beklemeye başladıklarını söyleyen Mutlutürk, "Karın yeterli seviyeye ulaşmasıyla birlikte sezonu açacağız" dedi. 

Yılbaşı öncesi yurtiçi ve yurtdışından gelecek kayak severlerle Palandöken'deki doluluk oranının tam kapasiteye ulaşmasını hedeflediklerini söyleyen Mutlutürk, Kurban Bayramı tatilinden arzu ettikleri ölçüde yararlanamayacaklarını söyledi.
Rusya, Ukrayna, Hollanda, İran, ve Türki Cumhuriyetlerden kayak severlerin Aralık ayından itibaren Palandöken'e gelmeye başlayacağını söyleyen Mutlutürk, yurtiçinden de düzenleyecekleri paket tatil programları ile yerli tatilcileri Palandöken'de misafir etmek istediklerini dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2008 Pazar 13:54:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?