4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Palandöken Kupası madalya töreni

Erzurum Palandöken'de düzenlenen Alp Disiplini Uluslararası Palandöken Kupası yarışmalarında dereceye giren kayakçılara bugün düzenlenen törenle madalyaları verildi.


Tarihi Çifte Minareli Medrese önünde düzenlenen törene Erzurum Valisi Sami Bulut, Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık ve sporcular katıldı.


Palandöken Kayak Merkezi Güney pistinde yapılan yarışmalara 14 ülkeden toplam 108 sporcu katılırken, slalom büyük bayanlarda; Yunanistan'dan Sophia Rallı altın, Türkiye'den Tuğba Daşdemir gümüş, Bosna Hersek'ten Mojca Rataj bronz madalya aldı.


Büyük erkeklerde; Yunanistan'dan Vassilis Dimitriadis altın, Belçika'dan Frederik Van Buynder gümüş ve Jeroen Van Den Bogaert bronz madalya aldılar.
Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen uluslararası Palandöken Kayak Kupası yarışlarına bu yıl rekor bir katılım olduğunu belirterek, yarışların kıran kırana geçtiğini söyledi.

Bu yılki yarışlara ABD'nin ilk defa katıldığını söyleyen Ayık, yarışmalara dünya klasmanında yer alan çok sayıda başarılı kayakçının katıldığını belirtti.
Türkiye, Pakistan, Belçika, Özbekistan, Kosova, Hindistan, Gürcistan, Bulgaristan, Bosna Hersek, Ermenistan, Yunanistan, Ukrayna, İran ve ABD'den dünya klasmanında yer alan sporcuların katıldığı şampiyona iki gün sürdü.
 

İha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 20:43:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?