8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Palandöken yolunda mahsur kaldılar

PALANDÖKEN YOLUNDA ONLARCA ARAÇ MAHSUR KALDI

Erzurum'da dün gece başlayan kar yağışı sonrası Palandöken Kayak Merkezi yolunda meydana gelen buzlanma, ulaşımda aksamalara neden oldu. Karlı ve buzlu yolda kalan araç sürücüleri zincir takarak ilerlemeye çalıştı. Turistler yaya olarak otellere varabildi.

Erzurum'da kar yağışı Palandöken'de yüzleri güldürürken, hafta sonu tatilinde kayak yapmak isteyenler ise trafik çilesi yaşadı.

Kar kalınlığının 70 santimetreye ulaştığı Palandöken'de trafik olumsuz yönde etkiledi. Yolda meydana gelen buzlanma nedeniyle araçlar yolda kalırken zincir takarak ilerlemeye çalıştı. Otobüslerle otellere götürülmek istenen Rus turistler de trafik çilesinden nasiplerini alırken, yolun ulaşıma kapanması üzerine konaklama merkezine yaya olarak varabildiler.

Bazı otobüs sürücüleri duruma tepki göstererek yaklaşık 4 saat yolda mahsur kaldıklarını ve mağdur olduklarını belirttiler.

Öte yandan kar yağışı sonrası Erzurum-Ağrı -Erzincan güzergahlarının sağlandığı Kuzey Çevre Yolu'nda aşırı buzlanma meydana geldi. Araçların bu yolda ilerlemekte güçlük çektikleri ve bazı ağır tonajlı TIR'ların yolda kaldığı ihbarının verilmesi üzerine Kuzey Çevre Yolu, Bölge Trafik ekipleri tarafından Pasinler istikametinden Erzincan istikametine doğru trafiğe kapatıldı. Bu güzergah, Karayolları ekiplerinin tuzlama çalışmasını bitirinceye kadar yaklaşık 1 saat ulaşıma kapalı tutuldu.

Yolda kalan bazı otomobiller de zincir takarak ilerlemeye çalıştı. Araçlarına zincir takan otomobil sürücüleri, "Bugün aniden kar bastırdı, hazırlıksız yakalandık. Rampayı çıkarız dedik ancak, patinaja düşüp otomobil yolda kaldı. Yerler çok buzlanmış" dedi.

Öte yandan Erzurum'da kar yağışı sonrası buzlanan yollarda maddi hasarlı ve yaralamalı trafik kazalarında artış yaşandı. Erzurum-Artvin karayolu ve Erzurum-Pasinler karayolu Nenehatun köyü civarında 10 maddi hasarlı ve yaralamalı trafik kazası meydana geldi.

PALANDÖKEN YOLUNDA ONLARCA ARAÇ MAHSUR KALDI
PALANDÖKEN YOLUNDA ONLARCA ARAÇ MAHSUR KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2010 Pazar 12:18:03
Güncelleme :3 Ocak 2010 Pazar 23:51:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?