7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Palandöken'de genel temizlik

PALANDÖKEN BELEDİYESİ GENEL TEMİZLİĞE BAŞLADI

Palandöken Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Park Bahçe Müdürlüğü ekipleri, kış mevsiminin bıraktığı tahribatın giderilmesi amacıyla ilçe de cadde ve sokaklarda genel bir temizlik çalışması yapıldı ve yıkandı.

Kış mevsiminin ardından çevre temizliği için harekete geçen belediye ekipleri, kent merkezinde genel temizlik uygulaması başlattı. Belediye tarafından oluşturulan 50 kişilik ekip, çalışmalarını ilk olarak nüfusun yoğun olduğu ana caddelerden başlattı. Yol, kaldırım, boş alan, ara sokaklar ve orta refüjlerde biriken çamurlar yıkadı, moloz, çöp, kül ve kurumuş otları toplayarak kamyonlara yükleyen işçiler, kalıntıları çöp toplama merkezine götürüyor.

ÇEVRE TEMİZLİĞİNİN ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Palandöken sınırları içerisin de genel bir temizlik çalışması başlatıldığının ve bu temizlik çalışması aralıksız sürdürüleceğinin belirten Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ”Hizmetlerinin daha verimli ve aksatılmadan yürütülmesi için baharla birlikte planlanan bir çalışma başlattık. Kış aylarının yaptığı tahribatın giderilmesi amacıyla da yol, kaldırım, park, bahçe gibi çalışmalara ağırlık verdik. Yolların bakım onarımlarının yanı sıra mevsimler müsaade ettiği süreç 2010 yılı için planladığımız yaklaşık 300 bin metrekare standartlara uygun asfalt çalışmasını gerçekleştirmek istiyoruz. Sürekli asfaltı tahrip olan noktalara ise kilit taşı döşemek suretiyle temiz ve sağlıklı bir ortam oluşturmak adına bir çalışma başlattık. Yine belediyemiz bin adet çöp konteynerlerinin sınırları içinde bulunan 17 merkez mahalle ile cadde ve sokaklar yerleştirdi. Belediyemiz çevreye verdiği önemini ve karalı çalışmalarını göstermek için yine belediyemiz 2 adet sıkıştırmalı çöp toplama aracı alarak halkın hizmetine sunmak için gün sayıyor. Çünkü çevre temizliğini önemsiyorum. Belediyemizin çevre ile ilgili birimleri olan Fen İşleri, Temizlik İşleri ile Park ve Bahçe Müdürlüğünün gözünden kaçan veya her hangi bir aksaklıklar durumunda vatandaşlarımız mutlaka belediyemizi uyarmalı. Yapılan uyarılar kesinlikle dikkate alınıyor ve gereken yapılıyor. Bundan vatandaşımızın kuşkusu olmasın. Bizlerinde vatandaştan tek isteği yapılanları koruma ve çevreyi temiz tutmasıdır. Şu asla unutulmamalıdır ki; Çevreyi hor gören geleceği zor görür” diye konuştu.

PALANDÖKEN BELEDİYESİ GENEL TEMİZLİĞE BAŞLADI
PALANDÖKEN BELEDİYESİ GENEL TEMİZLİĞE BAŞLADI
PALANDÖKEN BELEDİYESİ GENEL TEMİZLİĞE BAŞLADI
PALANDÖKEN BELEDİYESİ GENEL TEMİZLİĞE BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2010 Perşembe 15:16:02
Güncelleme :15 Nisan 2010 Perşembe 15:35:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?