4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Palandöken'de İsrail'i kınama

Palandöken Belediye Meclisi İsrail’in Gazze’ye yönelik başlatmış olduğu ve özellikle sivillerle, masum çocukları hedef aldığı saldırıları kınadı.

Palandöken Belediye Başkanı Cenap Köksal Birdal başkanlığında toplanan meclisin ilk gündeminde İsrail’i kınama vardı. Başkan Birdal, yapmış olduğu konuşmada, “Gazze’de İsrail bir insanlık suçu işliyor, ortaya çıkan bilanço tam anlamıyla bir vahşettir” dedi.
Saldırıların nerdeyse tüm dünyada tepkiyle karşılandığını ifade eden Başkan Birdal, şunları söyledi: “İsrail’in Gazze’ye yönelik başlatmış olduğu ve özellikle sivillerle, masum çocukları hedef aldığı saldırıları nefret ve şiddetle kınıyoruz. İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılar sonucu ortaya çıkan bilanço tam anlamıyla bir vahşettir. Kadın, çocuk, genç ve ihtiyar demeden sivilleri hedef alan bu saldırılarda yüzlerce masum insan katledilmiştir. Binlercesi ise yaralanmıştır. Dünyanın gözü önünde cereyan eden bu vahşete, başta ABD ve Birleşmiş Milletler Konseyinin duyarsız kalması ve müdahale etmemesi; 60 yıldır bu vahşete seyirci kalması bir insanlık suçuna iştirak niteliğindedir. Medyaya yansıyan görüntüler, duyulan çığlıklar; çocukların yüzündeki dehşet ifadeleri ve akan kan, vicdan sahibi herkesin yüreğini kanatırken, İsrail’in saldırılara devam etmesi yalnız Filistin halkını değil Dünya barışını da tehdit etmektedir. Palandöken Belediye Meclis Üyeleri olarak Filistin halkının acılarını paylaşıyor bu insanlık ve ahlak dışı saldırıları nefretle kınıyoruz.”
Daha sonra Meclise sunulan bu açıklama Ak Parti ve MHP’li üyelerin tamamının katıldığı oylamada kabul gördü ve İsrail Palandöken Belediye Meclisi tarafından kınandı.

İha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 16:24:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
üsame gedikbaş IP: 88.232.236.xxx Tarih : 7.01.2009 00:50:28

sizleri teprik ediyor ALLAH razı olsun hepinizden