8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Palandöken'de kar duası

Son yılların en sıcak Aralık ayını yaşayan Erzurum'a kar yağmaması, Palandöken Dağı'ndaki otel işletmecilerini zor durumda bırakırken, personeli işsizlik korkusu sardı. 

Rusya ve İran'dan Aralık'ta gelecek olan turist kafilesinin rezervasyonlarını iptal ettirmesi üzerine, otel personeli, Palandöken'deki kayak pistlerinde kar duasına çıktı. 

Kış turizminin gözde kayak merkezi Palandöken Dağı'nda kar olmaması nedeniyle bu sene kayak sezonu açılamazken, otel işletmecileri ve çalışanlar zor durumda kaldı. Her yılın Aralık ayında Palandöken Dağı'ndaki kar kalınlığının 1 metreyi bulduğunu ve kayak pistlerinin cıvıl cıvıl olduğunu belirten otel çalışanları, "Havalar böyle giderse perişan olur, işsiz kalırız" diye dert yandı. 

Kar yağmaması nedeniyle işten çıkarılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan otel personeli, yağmur duasına çıkar gibi kayak pistine gidip ellerine açarak kar duası etti. 

Kar yağmasıyla birlikte 6 ay çalışacaklarını belirten işçiler, "Bugüne kadar kar yağmasını dört gözle bekledik. Ancak kar yağmadığı gibi havalar giderek ısınmaya başladı. Otel yönetiminden rezervasyonların iptal edildiğini duyunca, doğal olarak bizleri de işten çıkartacakları anı bekliyoruz. Bu yüzden çoğu arkadaşımız da işe alınmadı. Belki dualarımız kabul olur diye aramızda karar verip kar duasına çıktık. Hepimizin en az 2-3 çocuğu var. İşsiz kalırsak ne yaparız?" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 11:19:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?