6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Palandöken'de kayak coşkusu

Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde etkili olan yoğun kar yağışının ardından kayak sezonu açıldı. Bayramın son gününde Palandöken Kayak Merkezi'ne akın eden kayak severler kayak yapmanın keyfini doyasıya yaşadılar.


Bayramın ikinci gününden itibaren etkili olan kar yağışı sonrası bugün Palandöken Kayak Merkezi'ne gelen kayak severler uzun bir aradan sonra kayak yapmanın sevincini yaşadılar. Yerli kayak severlerin yanı sıra Palandöken'de tatil yapan Fransız ve Rus turistlerin de gün boyu kayak yaptığı Palandöken Kayak Merkezi'nde renkli görüntüler yaşandı.


Palandöken Dedeman Otel Genel Müdürü Nuri Avşarer kar yağışı sonrasında pistlerdeki kar kalınlığının 25 santimetreyi geçtiğini söyledi. Pistlerde gerekli düzenlemeyi yaptıktan sonra kayak sezonunu açtıklarını belirten Avşarer, "Beklediğimiz kar nihayet yağdı. Geçen yıl kayak sezonu yaklaşık 1 ay önce açılmıştı. Bu yıl kar yağış gecikince kayak sezonu da geç açılmış oldu" dedi.
Bayramdan önce pistlerde yeterli kar olmadığı için kayak sezonunu açamadıklarını anlatan Avşarer, "Kar yağdı, şimdi de müşterilerimizi bekliyoruz" diye konuştu.
Palandöken'de tatil yapan çok sayıda yabancı turist ise Palandöken Kayak Merkezi'ne hayran kaldıklarını söylediler.

iha
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2008 Perşembe 18:41:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?