4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Palandöken'de kayak sezonu açıldı

PALANDÖKEN KAYAK MERKEZİ'NDE KAYAK SEZONU AÇILDI

Palandöken Kayak Merkezi'nde yılbaşı hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Kar kalınlığının 50 santimetreye kadar ulaştığı kayak merkezinde pistler yeni sezona hazırlanıyor.

Yılbaşı öncesi Rusya, Ukrayna ve İran'dan gelecek kayakseverleri ağırlamaya hazırlanan Palandöken Kayak Merkezi'ndeki işletmeler kayak pistlerini gözden geçiriyor.

Palandöken'de kayak öğretmenleri sezonu açarken, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Palandöken'de yeni yıl ile birlikte büyük bir turist patlamasının yaşanması bekleniyor. Kayak öğretmeni Haluk Nakipoğlu, pistlerin sezona hazır olduğunu belirterek, "Yılbaşı tatili için gelecek misafirleri ağırlamaya hazırlanıyoruz. 2011 hazırlıkları kapsamında pistler yeniden yapıldı. Mekanik tesisler yenilendi. Palandöken artık Türkiye'nin değil dünyanın en önemli kayak

merkezlerinden biri oldu. Oluşturulan suni kar sistemleri sayesinde kar yağmasa bile Palandöken'de sezon boyunca kayakseverler arzu ettikleri ölçüde kayabilme imkanı bulabilecekler" dedi.

Türkiye Kayak Federasyonu görevlileri yılbaşı öncesi kayak pistlerinde yaptığı çalışmaları tamamlarken, kurulan yeni mekanik tesisler kayakseverlerden tam not aldı. Modern bir görünüm kazanan Gondol lif tesisleri ile cazibe merkezi haline gelen Palandöken Kayak Merkezi'nde konaklama tesisleri, yılbaşı ve yarı yıl tatillerinde yurt içinden gelecek kayakseverler için de cazip kampanyalar düzenlemeye hazırlanıyorlar.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2009 Çarşamba 12:51:01
Güncelleme :23 Aralık 2009 Çarşamba 20:54:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?