4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Palandöken'de kedi operasyonu

Erzurum’un Palandöken İlçesi Yunus Emre Mahallesi Kardelen Sokak’ta bir evde çok sayıda kedi beslendiği bilgisinin alınması üzerine, Kaymakamlığın talimatıyla söz konusu eve giden ekipler, bir ailenin 17 kedi ile birlikte yaşadığını tespit etti.


17 adet kediye kısırlaştırmak üzere el koyan ekipler aile fertlerini de sağlık kontrolünden geçirdi.


Konu ile ilgili olarak Palandöken Kaymakamlığı’ndan bir açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi; “25 Haziran 2009 Perşembe günü İlçemiz Yunus Emre Mahallesi Kardelen Sokak’ta bir evde çok sayıda kedi beslendiği bilgisinin alınması üzerine Sağlık Grup Başkanı İbrahim Hakkı Tör başkanlığında ve 112 Acil Servis, İlçe Tarım Müdürlüğü, Palandöken Belediyesi, Zabıta ve Emniyet güçlerinden oluşan bir ekip ile belirtilen adrese gidilmiştir.

H. P. ve N. S’ye ait olduğu belirlenen evde, ailenin, iki erkek çocuk ve 17 kediyle sağlıksız bir ortamda yaşadıkları gözlenmiştir. Evde bulunan çocuklar ve anne H. P. sağlık kontrolleri için 112 Acil Servisle Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmiştir. Evde bulunan kediler ise kısırlaştırılmak amacıyla Belediye görevlisi tarafından hayvan barınağına götürülmüştür.”
 

İha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 21:55:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?