7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Palandöken'de yılbaşı hazırlığı

Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde yılbaşı öncesi gerekli hazırlıklar tamamlandı. 

Kar kalınlığının 25 santimetreye yükseldiği Palandöken Kayak Merkezi ilk turist kafilesini 28 Şubat'ta karşılamaya hazırlanıyor. Rusya, Ukrayna ve İran'da yapılan tanıtımlar yılbaşı tatili için Palandöken Kayak Merkezi'ni gözde tatil merkezi haline getirdi. Karın geç yağması nedeniyle Kurban Bayramı tatilini arzu ettikleri gibi geçiremeyen işletmeler yılbaşı tatilinde yüzlerce kayak severe ev sahipliği yapacak.

PALANDÖKEN'E HAYRAN KALDILAR
Bu arada yılbaşı tatili için Palandöken Kayak Merkezi'ni seçen İngiltere Imperial Üniversitesi öğretim görevlisi Ozan Kahramanoğulları ve Alman eşi Mimar Sheila Eilenberg, Palandöken'de gün boyu kayak yaparak tatilin keyfini çıkarıyorlar. Eşiyle birlikte ilk kez kayak yapmak üzere Palandöken'e geldiklerini söyleyen Ozan Kahramanoğulları, "Palandöken muhteşem pistleri ile dünyanın önde gelen kayak merkezi durumunda. Yılbaşı tatilini geçirmek için buradayız. Buraya hayran kaldık" dedi. 

Sheila Eilenberg ise Palandöken'e hayran kaldığını belirterek, önümüzdeki dönemlerde yeniden kayak için buraya gelebileceğini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 15:17:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?