8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Palandöken'e suni kar yağdırılacak

Kurban Bayramı ve yeni yıl tatilinin çakışmasına karşı, Palandöken'e istenilen seviyede kar yağmaması otel işletmecilerini yeni arayışlara sevk etti. Palan Otel Genel Müdürü Leyla Mutlutürk, kar yağmaması halinde sezonu suni karla açacaklarını söyledi. 

Son yılların en sıcak ve kurak kış mevsiminin yaşandığı Erzurum'da Kurban Bayramı ve yeni yıl tatilini geçirmek amacıyla Palandöken'e gelecek turistler için özel kar yağdırılacak. Tatile kadar kar olmaması halinde pistlerin sorunu kar yağdırma makinesiyle ile giderilecek. 

Palandöken'in kilometrelerce uzunluktaki doğal pistleriyle dünyanın nadir kayak pistlerinden birine sahip olduğunu ifade eden Palan Otel Genel Müdürü Mutlutürk, "İlimize gelen turistler için mutlaka kayma imkanı sağlayacağız. Küresel ısınma nedeniyle hiçbir kayak merkezinde yeterli kadar kar yok. Meteoroloji uzmanları, Erzurum'da yarından itibaren kar yağışı beklendiğini belirtti. Yılbaşına kadar pistlerde yeterli kadar kar olacağını tahmin ediyoruz. Eğer kar yeterli kadar olmazsa Palandöken'de suni kar devreye girecek. Palandöken'de bu iş için yaptırılan göletten su alınacak, 4 kar makinesiyle pistlere kar yağdırılacak. İklim elverişli olduğu için hiçbir sorun yaşanmayacak" dedi. 

Mutlutürk, ayrıca otellerdeki rezervasyon oranının yüzde yüze ulaştığını ifade ederek, "Rusya, Ukrayna, İsrail, Almanya ve Hollanda'dan gelecek turistler Türkler ile birlikte yeni yıla Palandöken'de girecek" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2006 Perşembe 18:12:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?