7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Papaz'ın 1 ton altınını arıyorlar

Ellerinde bir papazın şehir merkezinde sakladığı bir ton altının haritası bulunan 10 kafadar, hararetle kazı yapıyor.

Gerekli izinleri alarak dün kazıya başlayan 10 kafadarın ilk işi, Erzurum'un eski yerleşim alanlarından biri olan tarihi Çifte Minareli Medrese'ye yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki Rabia Hatun Mahallesi'ndeki eski bir evi yıktırmak oldu.

Müze Müdürlüğünden uzmanlar ve polis gözetiminde yapılan kazılar 12 metreye ulaştı ancak planlandığından daha yavaş ilerliyor. Çünkü "Papaz'ın 1 ton altınını" duyan Erzurumlular gruplar halinde kazı alanına koşuyor.

Ancak ilk çalışmalar ne definecileri ne de meraklıları tatmin etti. 12 metrelik kazının ganimeti sadece bir kaç eski vazo oldu. Kazdıkları alanda altın olduğuna inandıklarını söyleyen definecilerden Selami Kılıç, yine de temkinli "Mahalledeki altıncı kazıya başladık. Bizden önce birilerinin burada kazı yaptığına dair bulgular var. Yaptığımız kazıdan bir sonuç alamazsak, demek ki bizden önce birileri altını bulmuş. Yaklaşık bir ton altını çıkarabilirsek hayırlı işler yapmayı düşünüyoruz" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 04:01:25
Güncelleme :5 Haziran 2008 Perşembe 06:19:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan IP: 85.98.4.xxx Tarih : 8.06.2008 11:35:31

ya kardeşim allah akıl versin size bir ton altın he bak bu iyi işte sadece siz değil sülalaneiz kurtlur emin olun ben tam 15 yıl oğraştım bulamadım siz bir ton bulacaksınız e hadi bakalım dadaş akmaklar sizi bol şanslar ama akıllı olun bişey cıkmaz