7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Parklar ilaçlanıyor

BÜYÜKŞEHİR PARK VE MESİRE ALANLARINDA İLAÇLAMA ÇALIŞMASI YAPTI

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kene vakalarına karşı il genelinde ilaçlama çalışmaları başlattı.

Yaz sezonu ile birlikte ortaya çıkan ve birçok ilde ölümlere sebep olan Kırım Kongo Kanamalı Ateşli hastalığına karşı Çevre Koruma Daire Başkanlığı Veteriner ekiplerince mücadele başlatıldı. Başkan Ahmet Küçükler, kene ve diğer haşerelerle mücadele çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı'nın taşıyıcısı olan keneler ile karasinek ve sivrisineklere karşı kent merkezindeki park, bahçe ve eğlence yerlerinde ilaçlama çalışması yapan ekipler, vatandaşları kene vakalarına karşı uyandılar.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yaz aylarında tüm mahalleler ile birlikte halkın yoğun olarak dinlenmeye gittiği parklar ve mesire alanlarında larvasit ilaçlama çalışması yaptıklarını söyledi.

Koruyucu Halk Sağlığı Çalışmaları kapsamında Belediye Veteriner Hekimliği kontrolünde yürütülen ilaçlamada Sağlık Bakanlığı'ndan ruhsatlı ve Dünya Sağlık Örgütü'nün onayladığı kimyasal ilaçların kullanıldığını ve ilaçların etki süresinin 30-40 gün olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Mayıs ayının ilk haftasında başlatılan ilaçlamaların bu süreler dikkate alınarak Ekim ayı son haftasına kadar süreceğini belirtti.

Başkan Küçükler, "Tekrarlanarak devam eden bu uçkun ilaçlama çalışmalarının yanında Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığının virüsünü taşıyan kenelere karşı ayrı bir mücadele yapıyoruz. Daha önce Kırım Kongo vakası görülmemesine rağmen tedbir amaçlı yaptığımız ilaçlama çalışmaları ilçe genelinde yaz boyu devam edecek. Özellikle park ve mesire ormanlık alanlara yakın olduğundan ilaçlamaları daha çok buralarda gerçekleştiriliyoruz. Kene ve sineklere yönelik yaptığımız ilaçlamalarda diğer canlı türlerine zarar vermemeye özen gösteriyoruz. Halk Sağlığı Alanında Haşerelere Karşı İlaçlama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun olarak yaptığımız ilaçlama çalışmaları uzman ekiplerin denetimi altında yürütülmektedir. sivrisinek üreme alanlarının haritalama çalışması yapılarak. Üreme alanları tespit edilecek ve buralarda yapılan larva mücadelesiyle üreme alanlarının yok edilmesine yönelik çalışmalar yapılacaktır" dedi.

BÜYÜKŞEHİR PARK VE MESİRE ALANLARINDA İLAÇLAMA ÇALIŞMASI YAPTI
BÜYÜKŞEHİR PARK VE MESİRE ALANLARINDA İLAÇLAMA ÇALIŞMASI YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2010 Pazar 11:06:03
Güncelleme :20 Haziran 2010 Pazar 15:13:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?