4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Parklar ilaçlanıyor

Palandöken İlçe Belediyesi Temizlik İşleri, Park ve Bahçeler ile Belediyeye bağlı Çevre Koruma Müdürlüğü tarafından oluşturulan haşere ile mücadele ekipleri çalışmalarını başlattı.


Havaların ısınmasıyla birlikte ortaya çıkan haşerelere karşı çalışma planı hazırlayan Palandöken İlçe Belediyesi; yeşil alanları, ağaçları, çöp bidonlarını ve sokakları haşereye karşı ilaçlıyor. Haşere ile mücadelede bu yaz 50 litre insektisit haşere ilaç kullanılacak.
PARKLAR VE AĞAÇLAR İLAÇLANIYOR
Aile dinlenme parkı, çocuk oyun alanları, ağaçlandırma sahaları ve yol kenarlarında bulunan ağaçlar ile çim alanların ilaçlamasını yapan ekipler, ağaçlardan üreyen haşerelerin rahatsızlık vermemesi için yoğun çapa sarf ediyor. Özellikle ilaçlamadan vatandaşların etkilenmemesi için çalışmalar gece saatleri ile sabah saatleri arasında yapılıyor.
Ağaçlık alanlar, kent parkları, çocuk ve aile dinlenme parkları, refüjler, ağaçlandırma sahalarında yapılan ilaçlama çalışmalarında zararlı haşerelerle mücadele ediliyor. Sivrisinek, karasinek, kene ve diğer haşerelere karşı mücadele edilirken yapılan ilaçlama çalışmalarında doğal dengenin korunmasına da dikkat ediliyor.


SOKAK İLAÇLAMA EKİBİ TAKVİYE EDİLDİ
Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından oluşturulan sokak ilaçlama ekibi belli bir program ile tüm mahallelerde ilaçlama çalışması yapıyor. Sabah erken saatlerde ve akşam serinliğinde yapılan ilaçlamalarda sisleme ve sıvı ilaçlama yöntemleri kullanılıyor. Her mahallenin haftada en az bir kez ilaçlanmasının planlandığı çalışmalar yaz mevsimi boyunca devam edecek.
ÇÖP BİDONLARI DA İLAÇLANIYOR
Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından oluşturulan ekipler ise her gün sabah, öğle ve akşam saatlerinde ilçe genelinde çöp bidonlarını ve konteynırları ilaçlıyor. Temizlik hizmetlerinde kullanılan araçlarında her gün dezenfekte edildiği çalışmalar yaz boyunca sürecek. Çöplerin bidon dışına atılması ve evsel atıkların poşetlenmeden bidonlara bırakılmasının haşerenin üremesine imkan verdiğini belirten yetkililer vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.
“VATANDAŞLARDA DESTEK OLMALI”
Haşere ile mücadeleye vatandaşlarında katılması gerektiğine dikkat çeken Palandöken İlçe Belediyesi yetkililerinden Ziraat Mühendisi Harun Dumlu, “Hemşehrilerimizin kendi bahçelerinde yer alan ağaçları ilaçlaması bizim yaptığımız mücadelenin başarısını artıracaktır. Bunun yanında özellikle sivrisinek ve karasineklerin oluşmasını önleyecek tedbirlerin alınması gerekiyor. Çöplerin mutlaka ağzı kapalı bir şekilde muhafaza edilmesi, çöp tenekelerine ağzı kapalı şekilde atılması, bahçelerde durgun suların bulundurulmaması, havuzların temizliğinin yapılması gibi konularda hemşehrilerimizin duyarlılığını bekliyoruz” dedi. Ziraat Mühendisi Dumlu, ayrıca ilaçlamanın yapıldığı sırada vatandaşların pencerelerini açmamaları konusunda uyarılarda bulundu.
HALKIN SAĞLIĞI VE İSTEKLERİ BİZİMİ İÇİN ÖNEMLİ
Palandöken İlçe Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, yapılan çalışma hakkında kısa bir açıklama yaptı. Başkan Bulutlar,” “Önce insan dediğimiz için, çevre ve çevre sağlığına çok önem vermekteyiz. Buda göreve geldiğimizi ilk ayda gösterdik. Tüm mahallelerimizi de temizlik çalışması başlattık. Zabıta denetimlerini hızlandırdık. Mevzuata uygun olmayan her yönüyle insan sağlığını tehdit eden inşaatlarda önemli tedbirler alarak yasalara uyulmasını istedik ve uyarılarda bulunduk. Bugün ise ilçemiz de haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını başlatarak sağlıklı ortamlar oluşturmanı gayreti içerisindeyiz. Halkımızın istekleri bu yöndedir. Bizlerde istekler doğrultusun da çalışma başlattık” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 11:55:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?