4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Parklara kınalı eller değdi

PARK BAHÇELERE KINALI ELLER DEĞDİ

Yakutiye Belediyesi sınırları içerisinde yer alan 39 park ve bahçeyi kınalı eller güzelleştirecek.

Başkan Ali Korkut, Park ve Bahçelerin iki hanıma emanet edildiğini belirterek “İki Zıraat Mühendisi arkadaşımız, Seniha Ercoşkun ve Özge Almaz parkların peyzajından bakımına, ağaç ve bitki dikimine kada en küçük ayrıntılarıyla ilgilenecekler. Parklarımızı onlar güzelleştirecek” dedi.

Yakutiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü iki Zıraat Mühendisi tarafından güzelleştirilecek. Kınalı elleriyle ağaç dikerek bahar çalışmasına başlayan Park Bahçeler Müdürlüğü’nün hanım müdüresi Seniha Ercoşkun ile Zıraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı bölümü mezunu Özge Almaz, iklim ve doğa koşullarına uygun olarak ağaç ve bitki dikimi yapacaklarını belirtiyorlar. Belediye Başkanı Ali Korkut’un parkları emanet ettiği iki mühendis, “Başkanımızın yüklediği sorumluluğu en iyi şekilde ifa ederek güvenini boşa çıkarmayacağız” derken, baharla birlikte ağaç dikimine de başladılar.

Veyisefendi mahallesinde küçük park alanlarına mavi ladin diken Seniha Ercoşkun ve Özlem Almaz, yaptıkları işten de zevk alıyorlar. Kınalı elleriyle ağaç diken iki Zıraat Mühendisi park bahçelerin erkek işçilerini de hayrette bırakıyorlar. Elleriyle ağaç dikimi yapan Ercoşkun ve Almaz, “Yakutiye Belediyesi sınırları içerisinde 39 park bulunuyor. Bunların bir çoğunu elden geçireceğiz. Bakımlarını yapacağız, ağaç veya bitki dikimi gerçekleştireceğiz. Yapmakta olduğumuz Yakutiye Parkı, Tortum yolu üzerinde Kent Park ve Dumlu park ve mesire alanının yanı sıra mevcut parklarda da çalışmalar yapacağız. Ağaç ve bitki seçiminde soğuk ve donmaya karşı dayanıklılık tercih sebebimiz. Parklarımıza top akasya, ladin, çam, huş ağaçları dikiyoruz. Umarız halkımızın beğeneceği işler çıkarırız” dediler.

PARK BAHÇELERE KINALI ELLER DEĞDİ
PARK BAHÇELERE KINALI ELLER DEĞDİ
PARK BAHÇELERE KINALI ELLER DEĞDİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2011 Pazartesi 14:05:01
Güncelleme :10 Mayıs 2011 Salı 14:00:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?