8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Pasinler ağaçlandırılıyor

PASİNLER MEYVE AĞAÇLARIYLA DONATILACAK

Erzurum’un Pasinler İlçe Tarım Müdürlüğü bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte fidan dikimlerine başladıklarını söylediler.

Erzurum’un Pasinler ilçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri baharın gelmesiyle ilk etapta 100 kiraz, 90 elma, 60 tut ve 30 ceviz ağacını toprakla buluşturduklarını ifade ettiler. İlçe Tarım Müdürü Dilek Kara, bu bahar ağaç dikimine meyve ağaçları ile başladıklarını, bu yıl ağırlıklı Pasinler’de yetişebilen meyve ağaçlarını toprağa kavuşturacaklarını söyledi.

İlçe Tarım Müdürlüğünün fidan dikimine İlçe Kaymakamı Zekai Erdem, Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu ve Pasinler Devlet Hastanesi Başhekimi Şevki Op. Dr. Mehmet Şevki Gürsan katıldı.

İlçe Kaymakamı Zekai Erdem, gelecekte insanların Pasinler’i sadece kaplıcalarıyla değil ormanlık bölge olarak da hatırlayacaklarını ifade etti.

Başkan Sertoğlu da, İlçe Tarım Müdürlüğü haricinde bu yılda diğer kurumların da ağaç dikimi yapacaklarını, geçen yıl Pasinler belediyesinin 5 bin ağaç dikimi gerçekleştirdiğini ve bu yılda hedeflerinin 5 bin fidanı toprağa kavuşturmak olduğunu ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2010 Perşembe 15:47:01
Güncelleme :15 Nisan 2010 Perşembe 15:58:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?