4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Pasinler organik tarıma yöneldi

Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Turgut Bakır, Pasinler ovasının organik tarım faaliyetleri için uygun bir yer olduğunu söyledi.


Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Bakır, Bölgenin en kaliteli organik tarım ürünleri ve kaba yem bitkileri Pasinler ovasında yetiştirildiğini belirterek, bölgede organik buğday, arpa ve bunların yanı sıra kaba yem bitkilerinden silajlık mısır, yonca, fiğ, korunga, çayır otu gibi bitkilerin organik olarak üretildiğini söyledi. Organik ürünlerin besin değerinin çok yüksek ve kaliteli oluşu, silaj paketlemenin de bölgede yapılabildiğine dikkat çeken Bakır, bununda bölge hayvancılığının geliştirilmesine büyük katkı sağladığını belirtti.


Başkan Bakır, ovada yetişen organik tarım ve yem bitkilerinin besin değerinin yüksek olmasından dolayı besicilikte süt oranlarının arttığını ve kaliteli süt ve süt ürünlerine büyük katkı sağladığını dile getirerek, talep olması halinde bölge dışında ki besicilerin organik tarım ürünlerinden ve yem bitkilerimizden faydalanabileceğini söyledi.


Bakır, bölgede organik patates, lahana, yağlık ve çerezlik ayçiçeği yetiştirildiğini de kaydederek, tarım ve hayvancılıkta yatırım yapmak isteyen girişimcileri ilçeye davet etti. Bakır, girişimcilere her türlü yardım ve desteğin vereceklerini sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2009 Perşembe 12:08:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?