4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Pasinler'de hasar büyük

Erzurum'da son bir haftadan beri etkili olan sağanak yağış Pasinler ilçesinde sele neden oldu. Meteoroloji Müdürlüğü'nden bazı doğu illeri için sel uyarısı yapıldı.

Erzurum'un Pasinler ilçesinde dün akşam etkili olan yağış sonrası çok sayıda evi su bastı. Belediye ekiplerinin sabaha kadar çalıştığı ilçede hasar tespit çalışmalarına başlandı. İlçe merkezi ile merkeze bağlı köylerde yaklaşık 200 evin sel sularından etkilendiği belirtilirken, Pasinler Belediyesi ekipleri, evlerdeki suların tahliyesi için gece boyunca çalıştı. Sağanak yağış sonrası etkili olan sel, ekili arazilerde de hasara yol açtı.

Pasinler Belediye Başkan yardımcısı İsmail Bitlisli, her yıl yağan kar ve yağmur sularından dolayı sel sularının ilçede büyük bir mal kaybına yol açtığını ifade etti. Bitlisli, "Biz gerek Pasinler halkı ve gerekse yerel idareler olarak bu afetler karşısında zor durumda kalıyoruz. Eğer bu bölge afet kapsamına alınmazsa belediye ve Pasinler halkının gücüyle bu sorunlarımız maalesef çözülemeyecektir. Pasinler ilçesine yardım elini uzatılmasını talep ediyoruz. Çünkü mısır, patates, fasulye, buğday ve hayvan yemi üreticileri bütün mahsullerinin bir çoğunu kaybettiler" dedi.

Bu arada Erzurum Meteoroloji Müdürlüğü'nden yapılan meteorolojik uyarıda, Doğu Anadolu Bölgesi'nde öğle saatlerinden sonra Iğdır, Ağrı, Van, Kars ve Erzurum'un doğu çevrelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirildi.
Yetkililerin ve vatandaşların ani sel, su baskını, lokal dolu yağışı ve yıldırım düşmesine karşı dikkatli olması istendi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2009 Cumartesi 11:58:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?