4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Pasinler’de şap aşısı başladı

PASİNLER’DE ŞAP AŞISI BAŞLADI

2011 yılı İlkbahar Şap aşılama kampanyasına 15 Şubat’ta başlayan Pasinler İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri 2011 yılı ilkbahar Şap Aşılama Kampanyasının 30 Nisan 2011 tarihine kadar devam edeceğini belirttiler.

İlçe Tarım Müdürlüğü kampanyada iki aylıktan büyük tüm büyükbaş hayvanların aşılanacağını, halk arasında dabak' olarak da bilinen şap hastalığı bütün çift tırnaklı hayvanlarda rastlanan çok bulaşıcı viral bir hastalık olduğunu ifade eden yetkililer, “Ağızda, tırnakta ve memelerde yaralar oluşturan bu hastalık, süt veriminde ve et veriminde kayıplara neden olmaktadır” dediler.

Büyükbaş hayvanların hastalıktan korunması için 6 ay aralıkla yılda iki kez aşılanması gerekmekte olduğunu söyleyen yetkililer, ayrıca hayvancılık işletmelerinde, temizlik ve dezenfeksiyon gibi önlemler ile dışarıdan yeni satın alınan hayvanlara şap aşısı yapılıp yapılmadığına önem verilmesini istediler.

İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, ilgili yasa uyarınca yetiştiricilerin hayvanlarını aşılatma zorunluluğunun olduğunu söylediler. Aşılamayı yaptırmayanlara ve aksi hareket edenler hakkında 5 bin 385 lira idari para cezası ile cezalandırılabileceklerini, aşı uygulanmamış hayvanlara il ve ilçe dışına sevklerine müsaade edilmeyeceğini, veteriner sağlık raporu gibi izinlerinde verilmemekte olduğunu dile getirerek, hayvancılık teşvik ve desteklemelerinden de ayrıca faydalanamayacaklarını ifade ettiler.

PASİNLER’DE ŞAP AŞISI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2011 Cuma 13:22:01
Güncelleme :18 Şubat 2011 Cuma 13:38:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?