4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Pasinler'i sel aldı!

Erzurum'un Pasinler ilçesinde etkili olan sağanak yağışın ardından 200'e yakın evi su bastı.

Pasinler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Bitlisli, yaptığı açıklamada akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağışın ilçeyi olumsuz etkilediğini belirtti. İlçe merkezi ve merkeze bağlı köylerde yaklaşık 200 evi su bastığını dile getiren Bitlisli, "Evlerde maddi zarar oluştu. Allah'a çok şükür can kaybı yaşanmadı" dedi.

Evleri su basan vatandaşların geceyi akrabalarında ve tanıdıklarında geçireceğini dile getiren Bitlisli, evlerdeki suların belediye ekipleri tarafından boşaltıldığını, iş makinelerinin ilçe merkezinde sabaha kadar çalışacağını söyledi.

Yağış sonrası oluşan selden ilçe merkezindeki birçok caddenin de zarar gördüğünü kaydeden Bitlisli, şöyle konuştu: "Yüksek kesimlerden gelen sular, kot farkı düşük olan mahallelerdeki ev ve iş yerlerinin su basmasına neden oldu. Aşırı yağış kanalizasyonların tıkanmasına sebep oldu. İş makinelerimizle kanallar açarak suyun akmasını sağladık. Sular bazı tarım arazilerinin de zarar görmesine neden oldu. Yarın ilçede hasar tespit çalışması başlatacağız."

Evleri su basan bazı vatandaşlar ise yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2009 Cumartesi 09:24:51
Güncelleme :20 Haziran 2009 Cumartesi 10:48:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?