8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Patates Üreticileri Birliği kuruluyor

PASİNLERDE PATATES ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ KURULUYOR

Erzurum’un Pasinler ilçesinde patates üreticileri birliği kurulması için çalışmalara başlandı.

Pasinler Kaymakamı Zekayi Erdem’in öncülüğünde bölgenin en çok patates eken ilçesi olan Pasinler’de Patates üreticileri Birliği kurulması için çalışmalara başlandığı açıklandı.

Birlik kurulması yönündeki çalışmaları değerlendirmek üzere İl Tarım Müdürlüğü ve Pasinler İlçe Tarım Müdürlüğü İbrahim Hakkı İlköğretim Okulu salonunda bir toplantı gerçekleştirdi.

Tarım İl Müdürü Bektaş Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, 34 bin hektar patates ekiminin yapıldığı Erzurum’un Patates üretiminde ülke genelinde üçüncü sırada yer aldığını söyledi.

İlçe Tarım Müdürü Dilek Kara ise Pasinler Erzurum’da yüzde 50 patates üreticiliği yaptığını, kurulacak birlikle ilçe ekonomisine ve ilçe çiftçisine büyük katkılar sağlayacağını dile getirdi.

İlçe Kaymakamı Zekayi Erdem, Pasinler’in patatesinin Türkiye’de kendini kanıtladığını, Pasinler patatesinin kalite olarak Türkiye’de en güzel şekilde yetiştirildiğini belirterek, ilçe çiftçisinin ürettiği patatesi pazarlama sorunu yaşadığını kurulacak birlikle bu sorunun aşılacağını ifade etti.

Erdem, “Gün gelecek bu birlik sayesinde Pasinler ovasında yetişen patatesi yurtdışına da ihracat yapabilecek. Birlik ürünün pazarlanmasının daha doğru şekilde yapılarak yöre çiftçisinin ekonomisine büyük katkı sağlayacak” dedi.

Pasinler İbrahim Hakkı İlköğretim Okulu salonunda gerçekleşen Patates Üreticileri Birlik kurma çalışma toplantısına İlçe Kaymakamı Zekayi Erdem, Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, Erzurum Tarım İl Müdürü Bektaş Erdoğan, Pasinler İlçe Tarım Müdürü Dilek Kara, Avlar Belediye Başkanı Zehni Tekman, Pasinler AK Parti İlçe Başkanı Rahmi Kaya, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Altınay, Pasinler MHP İlçe başkanı Selami Babagil ve çok sayıda Pasinlerli çiftçi katıldı.

Pasinler Patates Üreticileri Birliği kurma çalışmaları için Hasbi Dursun, Ali Bayram, Bekir Temel, Avni Köse, İlhan Çırakman görevlendirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 16:01:01
Güncelleme :5 Ocak 2010 Salı 20:52:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?