6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

PMYO yeni yıla törenle girdi

Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO), 2008-2009 eğitim-öğretim yılına düzenlenen törenle başladı. 

PMYO Konferans Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Okul Müdürü 1. sınıf Emniyet Müdürü Erol Çöl, 2001 yılında Polis Akademisi Başkanlığı'na bağlı olarak 2 yıllık PMYO'dan geçen 6 yıl dönem sonunda bin 152 öğrencinin yetiştirilerek teşkilat saflarına dahil edildiğini belirtti. 

Yeni dönemde okula 235 öğrenci ilavesiyle öğrenci sayısının 427'e ulaştığını kaydeden Çöl, "23 PMYO'dan her yıl 6 bin kişinin üzerinde yüksek öğrenimli polis memuru mezun olacağı düşünüldüğünde, ilerleyen yıllarda giderek emniyet teşkilatındaki tüm personel, polis memurları dahil yüksek öğrenimli olacaktır. Bu gelişme hem teşkilatımız, hem de ulusumuz açısından önem arz etmektedir. Gelişen ve değişen dünya üzerinde çağın şartlarına paralel olarak ülkemizin de yerini almasının zorunluluğu yadsınamaz bir gerçektir" dedi. 

Çöl, PMYO'ların artık üniversitelerle işbirliği içerisinde bulunduğunu hatırlatarak, Erzurum'da Atatürk Üniversitesi ile de yakın ilişkiler kurduklarını dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bakanlar tarafından birer kutlama mesajının gönderildiği törene, Erzurum Valisi Sami Bulut, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Emniyet Müdürü Kamil Çolak ve PMYO öğrencileri katıldı. 

Tören sonunda Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz tarafından "Hukukun Temel İlkeleri ve Polis" konulu ilk ders verildi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 12:27:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?