8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

PMYO'da yeni eğitim dönemi başladı

Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO), 2006-2007 eğitim-öğretim yılına düzenlenen törenle başladı. 

PMYO Konferans Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Okul Müdürü Erol Çöl, 2001 yılında Polis Akademisi Başkanlığı'na bağlı olarak 2 yıllık PMYO'dan geçen 4 dönem sonunda 725 öğrencinin yetiştirilerek teşkilat saflarına dahil edildiğini belirtti. Yeni dönemde okula 238 öğrenci ilavesiyle öğrenci sayısının 432'ye ulaştığını kaydeden Çöl, "25 PMYO'dan her yıl 6 bin kişinin üzerinde yüksek öğrenimli polis memuru mezun olacağı düşünüldüğünde, ilerleyen yıllarda giderek emniyet teşkilatındaki tüm personel, polis memurları dahil yüksek öğrenimli olacaktır. Bu gelişme hem teşkilatımız, hem de ulusumuz açısından önem arz etmektedir. Gelişen ve değişen dünya üzerinde çağın şartlarına paralel olarak ülkemizin de yerini almasının zorunluluğu yadsınamaz bir gerçektir" dedi. 

Çöl, PMYO'ların artık üniversitelerle işbirliği içerisinde bulunduğunu hatırlatarak, Erzurum'da Atatürk Üniversitesi ile de yakın ilişkiler kurduklarını dile getirdi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner ve Polis Akademisi Başkanı Vadi Çiçekli tarafından birer kutlama mesajının gönderildiği törene, Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Emniyet Müdürü Kamil Çolak ve PMYO öğrencileri katıldı. 

Tören sonunda Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz tarafından "Hukukun Temel İlkeleri ve Polis" konulu ilk ders verildi.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2006 Pazartesi 13:57:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?