4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Polat köy köy geziyor

POLAT’IN TEMPOSU BAŞ DÖNDÜRÜYOR

Oltu Kaymakamı Gürkan Polat, ilçeye bağlı köyleri tanımak ve sorunlarını yerinde dinlemek üzere köy gezilerine başladı.

Yapılan program doğrultusunda Kaymakam Polat, ilk ziyaretini Çatak Grubu olarak bilinen Çayüstü, Dokuzdeğirmen, Nüğürcük, Süleymanlı, İpekçayır ve Çatak köylerine gerçekleştirdi. Bir günde 6 köy ziyaret eden Kaymakam Polat’ın temposuna beraberindekiler ayak uydurabilmek için bir hayli efor sarf etti.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi köylerdeki ihtiyaç sahibi vatandaşları da unutmayan Polat, kolonya ve bayramlık şekerlerinin yanı sıra farklı gıda maddelerinden oluşan bir kumanya paketi dağıttı.

Kısa bir süre içerisinde ilçeye bağlı tüm köyleri ziyaret edeceklerini belirten Kaymakam Polat, “Yaptığımız program çerçevesinde tüm köyleri ziyaret edeceğiz. Vatandaşımızın sorunlarını yerinde görüp, inceleyeceğiz” dedi.

Kaymakam Polat, beraberinde götürdüğü kurum amir ve müdürleriyle vatandaşların sorunlarına nokta tespiti yaptı. Sağlık sorunu bulunan vatandaşları da ihmal etmeyen Polat, Nüğürcük Köyü’nde 2007 yılında şehit olan Lokman Kılıç’ın anne ve babasını da ziyaret etti. Şehit ailesi ile yakından ilgilenen Kaymakam Polat, ailenin her türlü sorunu hususunda yardımcı olacağını söyledi. Köy yollarının bakımlı ve temiz olmasından ötürü Oltu İlçesi Özel İdare Şefi Mahmut Turan’a teşekkür eden Polat, köylere yönelik yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Gittiği köylerde köylülere yapmış oldukları işlerde teknolojik gelişmeleri takip etmelerini ve ilgili kurumların kapılarını sürekli aşındırmalarını hatırlatan Kaymakam Gürkan Polat, köylünün emeğinin karşılığını alamamasının nedeni olarak bilinçsizce tarım ve hayvancılık yapmalarını gösterdi. Halen daha atadan-dededen kalma usul ve yöntemlerle tarım ve hayvancılık yapan çiftçileri uyaran Kaymakam Polat, hızla gelişen ve değişen dünyaya ayak uyduramayanın kazanamayacağını söyledi.

Köylerdeki arazi şartlarının arıcılığa elverişli olduğunu belirten Polat, “Köylülerimizin arıcılığa yönlendirilmesi gerekiyor. Gerek iklim gerekse arazi koşulları arıcılık için oldukça uygun bir ortam. Bu konuda İlçe Tarım Müdürlüğümüze büyük görevler düşmektedir” diye konuştu.

Gittiği köylerdeki ilköğretim okullarını da ziyaret eden Kaymakam Polat, öğrencilerle sohbet ederek yanında getirdiği çikolata ve kırtasiye seti dağıttı.

POLAT’IN TEMPOSU BAŞ DÖNDÜRÜYOR
POLAT’IN TEMPOSU BAŞ DÖNDÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 21:48:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?