7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Polis haftası etkinlikleri sürüyor

Erzurum'da "Polis Haftası" etkinlikleri kapsamında polis memuru Funda Özpınar'ın yazdığı ve yönetmenliğini ile birlikte başrolünü de üstlendiği "Aynalı Karakolum" adlı iki perdelik tiyatro oyunu sahnelendi.

Polis Okulu Salonu’nda sahnelenen oyunu Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, Emniyet Müdürü Ali Tom, Polis Okulu Müdürü Erol Çöl, şube müdürleri ve çok sayıda polis, yakınları ile vatandaşlar izledi.

Polis Okulu öğrencilerinden oluşan 20 kişilik oyuncu kadrosunun rol aldığı "Aynalı Karakolum" adlı tiyatro oyununda günümüzün eğitimli polisi ile geçmişten gelen ve biraz da sert yapısı olan polis memuru arasındaki fark vurgulandı.

Oyunun yazarı ve yönetmeni Erzurum Emniyet Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde görev yapan polis memuru Funda Özpınar, "Her insanın içinde bir sanatçı ruhu vardır. Bu ruhu ortaya çıkarmak lazım. Günümüzün en stresli ve yorucu mesleğini yapan polislerin bu oyunla sanat ruhu taşıdığını göstermek istedim" dedi.
İki perdelik oyunun adını "Aynalı Karakolum" koymasının nedeninin bir dönemler polislere 'aynasız' denmesi olduğunu ifade eden Özpınar, "Oyunun bazı sahnelerinde 'karakola bekliyoruz ama çay içmeye' ifadesini kullandık. Polis-halk bütünleşmesi her geçen gün artıyor. Oyunumuzda 'karakola bekliyoruz ama çay içmeye' ifadesini kullanarak, vatandaşlarımızı sadece başlarına kötü bir şey geldiğinde değil her zaman karakollara beklediğimiz mesajını vermeye çalıştım" diye konuştu.

Oyun izleyicilerden yoğun alkış aldı.

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2008 Perşembe 10:40:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tuncay yaşar IP: 85.110.92.xxx Tarih : 10.04.2008 12:06:33

Polis Teşkilatımzın Kuruluşunun 163.Yıl Dönümünü Kutlarım