4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Polis Okulunda mezuniyet coşkusu

Erzurum Polis Meslek Yüksekokulu 2008-2009 Eğitim Öğretim yılı 7. dönem mezunları düzenlenen törenle mesleğe ilk adımlarını attılar.


Polis Meslek Yüksekokulu Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törende 192 genç polis memurları diplomalarını alarak mesleğe katılmanın sevincini aileleriyle birlikte yaşadılar.
Törene Erzurum Valisi Sami Bulut, AK Parti Milletvekilleri Fazilet Dağcı Çığlık, Sadettin Aydın, İbrahim Kavaz, kamu kuruluşlarının temsilcileri ile genç polislerin aileleri katıldı.
Törende konuşan Okulun dönem birincisi polis memuru Emrah Aydın, “Bizler genç polis memurları olarak çağın gereklerine göre değişime ayak uydurarak üstün görev anlayışını sürdürerek, aziz milletimizin huzurunu, güvenliğini ve düzenini koruyacak, insan haklarına saygılı, Atatürk Milliyetçiliğine bağlı, laik demokratik ve hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde vatandaş memnuniyetini de göz önünde bulundurarak görevlerimizi ifa etmeye çalışacağız” dedi.


GÜVENLİĞİN OLMADIĞI YERDE ÖZGÜRLÜK DE OLAMAZ
Erzurum Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Abdullah Bostan ise yaptığı konuşmada polis eğitiminin genel eğitimin bir parçası olmakla beraber, mesleki bir eğitim olması sebebiyle özel nitelikler arz ettiğini ifade ederek, “Demokratik toplumlarda hukukun bir gereği olarak devletin kamu düzenini ve güvenliğini sağlama gibi çok önemli bir görevi vardır. Günümüzde güvenlik bireylerin temel hak ve özgürlüklerini kullanabilmelerinin ön şartı haline gelmiştir. Dolayısıyla artık güvenlik-özgürlük dengesinden ziyade güvenli özgürlük ya da güvenlik içinde özgürlükten bahsetmek gerekir. Zira güvenliğin olmadığı yerde özgürlük de olamaz” dedi.
Bostan genç polislere hitaben yaptığı konuşmada ise “Halkımızın sizden beklentisi adaletin temini, hakkın korunması, hukukun uygulanması, güler yüz, sağduyu ve güvenin gösterilmesi olacaktır. Mesleğinizin icrasında vatandaşın görev ve itimadını kazanmayı ne pahasına olursa olsun insan onurunu korumayı yaşama arzusu yerine yaşatma arzusu ile hareket etmeyi ilke edininiz. Üstleneceğiniz bu onurlu meslek sizin iyi yetişmiş, kararlı aktif, güçlük, süratli ve nitelikli karar verebilen kişiler olmanızı gerektirmektedir” diye konuştu.
Erzurum Valisi Sami bulut da burada yaptığı konuşmasında Devletin öncelikli görevlerinden birisinin, vatandaşlarının huzur ve güven içerisinde hayatlarını sürdürmelerini sağlamak olduğunu belirterek, “Güvenliğin olmadığı bir ortamda, ekonomik kalkınmadan, huzurdan ve insanca bir yaşamdan söz etmek de mümkün değildir” dedi.


Güvenlik güçlerinin her gün değişen ve gelişen şartlara uygun olarak vatandaşlara güvenlik hizmeti sunma çabası içerisinde olduğunu ifade eden Vali Bulut, “Türkiye, her dönemde değişen jeopolitik ortamın da etkisiyle, çok boyutlu ve değişken güvenlik sorunlarıyla mücadele etmek durumunda kalmıştır. Bu kapsamda çeyrek asrı aşan bir süredir milli birlik ve bütünlüğüne, huzur ve güven ortamına, ekonomik ve sosyal gelişmesine olumsuz yönde etki yapan yıkıcı ve bölücü terörle mücadele vermektedir. Bu mücadelenin temelinde, siyasi iradenin kararlılığı, güvenlik güçlerinin sarsılmaz mücadele azmi ve milletimizin fedakarlığı ve desteği vardır.
Polisimiz, diğer güvenlik birimlerimizle birlikte, bir yandan teröre ve diğer suçlara karşı amansız bir mücadele verirken, bir yandan da demokratik hakları muhafaza etmektedir. Araç-gereç, bilgi ve teknoloji kullanımı bakımından dünyanın en gelişmiş imkânlarına sahip hale gelen polis teşkilatımız; bir yandan caydırıcılığıyla suç işlenmesini önleyip asayişi temin ederken, diğer yandan işlenen suçların faillerini çağdaş yöntemlerle kısa sürede yakalayabilme yeteneğine kavuşmuştur” diye konuştu.


ERZURUM EN GÜVENLİ İLLLER ARASINDA
Erzurum Polisinin yüzde 81’lik suç aydınlatma oranı ile ülke ortalamasının çok üzerinde elde ettiği başarı neticesinde, Erzurum’un Türkiye’nin en güvenli illerinden olduğu gerçeğini de ispatladığını anlatan Vali Bulut daha sonra şunları söyledi; “Emniyet teşkilatımızın değişik kademelerinde artık master ve doktora eğitimlerini tamamlamış ve pratiklerini de bu anlamda hassas yerlerde yaparak deneyim kazanmış çok değerli arkadaşlarımızı görüyoruz. Böylesine idealist, güçlü, azimli ve iyi yetişmiş bir kadronun mevcudiyeti, ülkemiz adına, bizlere ümit kaynağı olmaktadır.”


GENÇ POLİSLENE NASİHAT
Vali Bulut, genç polis memurlara hitaben yaptığı konuşmada ise şunları söyledi; “Devlet yapımız içerisinde böylesine müstesna bir yeri olan, çok iyi yetişmiş bir kadroya sahip bulunan, devletimizin şefkatini, güler yüzünü ve gücünü kadife eldivenli çelik yumruğu ile ülkemizin her yanında ve her zaman gösteren bir teşkilata adım atıyorsunuz. Şunu gururla ifade etmeliyim ki teşkilatınız kendisini en hızlı yenileyen ve çağa en güzel şekilde uyum sağlayan örnek bir kurumdur. Teşkilatınızın “delilden sanığa gitme” şeklinde özetlenen evrensel hukuk prensibinin yerine getirilmesi için teknolojinin bütün imkânlarından en güzel şekilde faydalandığını bilmek vatandaşlarımızın içinde yaşadığı huzur atmosferini daha da değerli kılmaktadır. Bu bağlamda dünyanın gelişmiş ülkelerinde bulunan otomatik parmak izi tanıma sistemlerinden, DNA teknolojilerine ve şehirlerimizin üzerinde koruyucu gözler olarak 24 saat çalışan Kent Güvenlik Sistemlerine kadar her türlü teknik imkânı olan modern bir polis teşkilatına taze kan olarak katılıyor olmanız sizin için gerçek bir gurur kaynağı olmalıdır. Ancak her şeyin olduğu gibi bunun da bir bedeli vardır. Sizin gerek görev esnasında gerekse özel hayatınızda yapacağınız yanlışların da mensubu olduğunuz aileye fatura edilmesi kuvvetle muhtemeldir. Görev yaparken bu hususu asla akıldan çıkarmamanız, önemli başarılara imza atmanız ve mensubu olduğunuz aileye liyakatiniz açısından çok önemlidir.Polislik her şeyden önce bir iletişim mesleğidir. Bu kutsal yükü omuzlamış her polis, görevde ekip arkadaşı, sokakta vatandaş, işyerinde amiri ve evinde de ailesi ile en güzel iletişimi kurabilmelidir. İletişim olmadan polis için başarılı olma şansı yok gibidir. “Polis bir anlamda devletin vatandaşa yansıyan yüzüdür” Saygı ve sevgiye dayalı polis-vatandaş ilişkisi güvenlik hizmetlerinin etkinlik ve verimliliğini artırmakta, halk tarafından kabul ve destek gören güvenlik tedbirlerinin başarıyla uygulanmasına da zemin hazırlamaktadır. Kendinizi her alanda geliştirmeye devam ediniz. Bunun için okumanız, ufkunuzu genişletmeniz bu çağın gerisinde kalmamanız sizin için önemlidir. Unutmayın, eğitim okul sona erince bitmez. Eğitim, hayat boyu devam eden bir süreçtir. Fedakarlıkları ile size bu imkanları sunan aziz milletimize olan vefa borcunuzu en güzel şekilde ödeyeceğinizden şüphem yoktur.”
Yaş kütüğüne plaket çakılmasının ardından törende daha sonra dereceye giren öğrencilere diplomaları ve hediyeleri verildi.
Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayip Erdoğan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Yüksel tebrik mesajı gönderdi.
Erzurum Polis Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olan 192 genç polis memuru daha sonra sevinçlerini aileleriyle birlikte paylaştı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 14:39:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?