26
Mayıs
2024
Pazar
ERZURUM

Polislere silahsız savunma eğitimi

Erzurum'da, asayiş ve toplumsal olaylarda cop ve silahsız müdahale amacıyla polislere yönelik savunma teknikleri kursu başlatıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Avrupa Birliği (AB) standartları çerçevesinde gündeme aldığı ve suçluya silahlı ve coplu müdahale yerine savunma tekniğiyle etkisiz hale getirme hususunu öngören çalışmalara başlandı. Erzurum Polis Meslek Yüksekokulu spor salonunda bugün başlayan ve 240'ı erkek olmak üzere 150 civarında da bayan polisin katıldığı kursta Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi İnfaz Büro Amiri Başkomiser Kadir Ayaz ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru antrenör Hayrettin Gül tarafından kursiyer polislere yakın dövüş teknikleri hususunda bilgiler verildi. Bıçaklı, sopalı savunma, suçlu taşıma, kelepçe takma, arama, biber gazı kullanımı, silahlı zanlılara müdahale konularında ders gören bayan polisler, eşleştikleri arkadaşlarıyla uygulama yaptılar.

Kurs hocası Başkomiser Kadir Ayaz, gösterdikleri tekniklerin tekvando, judo, aikido, karate savunma sporlarından oluştuğunu belirterek, "Bizim amacımız, kesinlikle vurmak, kırmak, dövmek değil. Sadece sanığı etkisiz hale getirmek. Agresif, aktif olan kişileri herhangi bir zorluk çıkarmadan etkisiz hale getirmek. Dolayısıyla AB Erasmus Projesi çerçevesinde biz memur arkadaşlarımıza bu konuda vurmanın, cop kullanmanın ya da başka değişik aletler kullanmanın artık geride kaldığını, onun yerine tamamen çağdaş teknikler kullanarak etkisiz hale getirerek, ilgili birime teslim etmeyi öğretiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2007 Salı 17:51:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?