8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Polislerle Boğalar boğuştu

Erzurum'da polisler yeddi emine teslim edilmek üzere 28 adet boğayı kamyona bindirebilmek için akla karayı seçerken, ortaya ilginç görüntüler çıktı. Zaman zaman boğaların karşı saldırısına maruz kalan polisler coplu müdafaaya geçerken, sivil polisler de kement atarak boğaları yakalamaya çalıştı. 

Edinilen bilgilere göre, Abdurahmangazi Mahallesi'nde oturan Sait Tatlı, 55 bin YTL ödeyerek, Celal ve Mehmet isimli 2 şahıstan 28 adet boğa satın aldı. Daha sonra boğaların asıl sahibi olduğunu iddia eden Ali Yavuz, boğaların kendisine ait olduğunu ve Celal ve Mehmet isimli şahıslar tarafından götürüldüğünü söyledi. Ali Yavuz'un bu şahısların da dolandırıcı olduklarını öğrenmesi üzerine mahkemeye başvurduğu ortaya çıktı. Bu durum üzerine mahkeme tarafından da boğaların yeddi emine teslim edilme kararı verildi. Bunun üzerine boğaların kamyona yüklenip, götürülme işi polislere kaldı. Çevik kuvvet polisleri ve hırsızlık masası ekipleri, ahırdan çıkarılan boğaları kamyona bindirebilmek için işe koyuldu. Önden çıkarılan bir boğayı sivil polis iple boynundan çekerek, resmi elbiseli diğer polis de boğanın arkasından copla vurarak kamyona bindirmeye çalıştı. 

Bu sırada ise ahır içerisinde boğaların asıl sahibi olduğunu ileri süren Ali Yavuz ile 55 bin YTL'ye boğaları satın alan Sait Tatlı ve yakınları arasında kavga çıktı. Kavga polisin araya girmesiyle büyümeden engellenirken, Ali Yavuz polis otosuna götürüldü. Kavgaya müdahale eden polisler, daha sonra yeniden ahırdan çıkarılan 27 boğayı kamyona bindirmek için işe koyuldu. Ahırdan çıkarılan azgın boğalar bir anda sağa-sola kaçışmaya başlarken, polisler ne yapacaklarını şaşırdı. Boğa yükleme sırasında boğaların saldırısına maruz kalan polisler, coplu savunmaya geçti. Polisler kaçan boğaları coplayarak, kamyona bindirmeye çalışırlarken, sivil polislerin de ellerindeki iplerle kement atarak boğaları yakalamaya çalışmaları ilginç görüntüler oluşturdu. Yaklaşık 2 saat boğaları kamyona yüklemek için çaba gösteren polis ekiplerine yardıma gelen vatandaşlar boğalara sopalarla müdahale etti.
.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2006 Cuma 11:21:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?