4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Polisten fuhuş operasyonu

Erzurum Emniyet Müdürlüğü asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Masası ekiplerince bir otelde gerçekleştirilen operasyonda 2 yabancı uyruklu hayat kadını ve fuhuşa teşvik, aracılık, yer temini ettikleri iddiasıyla 6 kişi gözaltına alındı.


Emniyet Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan istihbari çalışmalar ve alınan ihbar doğrultusunda Yakutiye bölgesindeki bir otelde yabancı uyruklu bayanların fuhuş amaçlı olarak pazarlandığı tespit edildi.otele yapılan baskında yapılan aramada 1 adet el yapımı 9 mm Baretta marka silah ve 6 adet çapına uygun fişek bulundu.


Otel müdürü olan ve bayanları fuhuş amaçlı pazarlayan M.K isimli (1) şüpheli erkek şahıs, yabancı uyruklu, M.T ve N.S isimli bayanlar ve bu bayanlarla fuhuş yapmak için otele giden 1 erkek şahıs ile ayrıca 2 bilgi sahibi olmak üzere toplam 6 şahıs yakalandı.
Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulanan M.K isimli şüpheli şahıs hakkında “Fuhuşa Teşvik, Aracılık, Yer Temini ve 6136 SKM” suçundan sevk edildiği Mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.


YABANCI HAYAT KADINI HEPATİT B VİRÜSÜ TAŞIYOR
Fuhuş yaptığı tespit edilen yabancı uyruklu bayanların cinsel yolla bulaşan hastalık taşıyıp taşımadığının tespiti amacıyla yaptırılan kan tahlillerinde M.E isimli yabancı uyruklu bayanın Hepatit B virüsü taşıyıcısı olduğu anlaşılmıştır. Her iki bayan sınır dışı edilmek üzere gerekli idari işlemler başlatıldı.


7 OTELE CEZA
Ayrıca Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin Yakutiye İlçesi sınırları dahilinde faaliyet gösteren 7 ayrı otelde yaptığı kontrol ve denetimlerde otelde kaldığı halde müşteri listesine kaydı yapılmayan 8’i Yabancı uyruklu olmak üzere toplam 10 bayan bulunduğu tespit edilerek söz konusu oteller hakkında 1774 SKM suçundan idari para cezası uygulandı.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 10:38:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?