4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Polisten gizli nakil

Erzurum'da, aile meclisi kararıyla eşi tarafından karnından şişlenen, burnu ve sol kulağı kesilen töre kurbanı kadın, polis tarafından hastaneden kaçırılarak il dışına nakledildi.


Ağrı'nın Diyadin ilçesinde eşi tarafından karnından şişlenip, burnu ve kulakları kesilerek araziye atıldıktan sonra ağır yaralı olarak bulunan 23 yaşındaki Yıldız A., tedavi edildiği Erzurum Atatürk Üniversitesi Aziziye Araştırma Hastanesi'nden, ailesinin intikam saldırısı düzenleyeceği yönünde alınan ihbar nedeniyle polis tarafından kaçırıldı.


İzmir'de inşaat işçisi olarak çalışan 25 yaşındaki eşi Bayram A'yı, başka bir erkekle aldattığı iddiasıyla, aile meclisinin verdiği 'ölüm kararı'nı öğrenen Yıldız A., hayatından endişe ederek, Ağrı Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne sığındı.
Karısının kendisini aldattığı iddialarını duyan Bayram A., Ağrı'ya döndü ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne ait bakımevinde kalan karısını, "Söylenenlerin iftira olduğunu biliyorum. Sana güveniyorum" diyerek ikna etti. Bakımevinden çıkardığı karısı Yıldız A.'yı aile meclisinin verdiği karar doğrultusunda öldürmek isteyen Bayram A., 15 Mayıs akşamı karnından defalarca şişleyip, sol kulağı ve burnunu kestiği eşini, Tendürek Dağı yolu üzerindeki boş bir araziye attı.


Yoldan geçen bir minibüs şoförü tarafından tesadüfen bulunan Yıldız A., 16 Mayıs'ta Ağrı Devlet Hastanesi'nden Erzurum'a sevki yapılarak, Atatürk Üniversitesi Aziziye Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Servisi'nde ameliyat edildi ve şişlenme nedeniyle karaciğerinde oluşan yaralara müdahale edildi.
Genç kadının tedavisi, polisin aldığı güvenlik tedbirleri altında devam ederken, Erzurum Emniyeti'ne önceki gece ailenin yarım kalan işini tamamlamak için hastaneye saldıracağı ihbarı ulaştı. İhbar üzerine harekete geçen polis, dün gece sabaha karşı, genç kadının tedavi gördüğü hastaneden kaçırıp, Erzurum dışına nakletti. Yıldız A.'nın hangi ile götürüldüğü konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.


Öte yandan töre gereği eşine akıl almaz bir işkence uygulayarak öldürmeye çalışan Bayram A. ise aradan geçen iki hafta içerisinde bulunamadı. Olayın hemen ardından genç kadın hakkında ölüm kararı verdiği iddiasıyla gözaltına alınan aile meclisinden 7 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

iha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 17:06:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?