4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Polisten huzur uygulaması

Erzurum'da yapılan "Huzur Uygulaması'nda" umuma açık yerler kontrol edilerek, araçlar arandı, şahıslar Genel Bilgi Tarama (GBT) sorgusundan geçirildi.
Erzurum'da dün saat 20. 00 ila 22. 00 saatleri arasında 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nden alınan arama kararına istinaden "Huzur Uygulaması" yapıldı. Uygulamayla ilgili Erzurum Emniyet Müdürlüğü Basın Protokol ve Halkla İlişkiler Şubesi'nden şu açıklama yapıldı:


" Terör örgütlerinin ülkemiz genelinde çeşitli illerde huzur ve sükûnu bozmak amacıyla gerçekleştirdikleri terör eylemlerinin ilimizde de vuku bulabileceği muhtemel olduğundan Asayişe Müessir Fiillerin (silahla, kesici ve delici aletle yaralama) ve fuhuş, kaçakçılık, organize suç örgütlerinin işledikleri suçların önlenmesi, suçluların ve suça konu maddelerin yakalanması, olası terör olaylarına geçit verilmemesi, terör örgütü mensuplarının, yardım ve yatakçılarının yakalanarak adalete teslim edilmesi ve şehrimizin huzur ve güvenliğinin devamının sağlanması amacıyla Erzurum 1. Sulh Ceza Mahkemesinden alınan arama kararına istinaden; il merkezinde (6) bölge ve (5) kavşakta şahıslar, araçlar ve umuma açık yerlerde yapılan ve (1) Emniyet Müdür Yardımcısı, (1) Şube Müdürü (12) Emniyet Amiri (10) Komiser sınıfı ve (132) Polis Memuru olmak üzere (156) personelin katılımıyla gerçekleştirilen genel uygulamada;
830 şahsın GBT kaydının sorulduğu, aranan şahıs olmadığı, 1 şahsa maksat dışı bıçak bulundurmaktan işlem yapıldığı, 105 aracın kontrol edildiği, 1 kişiye alkollü araç kullanmaktan, 1 kişiye de sürücü belgesiz araç kullanmaktan işlem yapıldığı, 3 aracın çeşitli suçlardan trafikten men edildiği, 73 umuma açık yer kontrol edilmiş olup 2 umuma açık işyerine ruhsatsız işyeri çalıştırmaktan tutanak tanzim edilmiştir. 11 yabancı uyruklu bayan Pasaport Kanununa Muhalefetten idari işlemleri tamamlanarak sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim edilmiştir. Yasaların Polisimize verdiği her türlü yetki kullanılarak, vatandaşımızın huzur ve güvenini bozan olay, şahıs ve oluşumlara fırsat verilmeyecektir. Vatandaşlarımızın her türlü ihbar, şikâyet ve dilekleri, şehrimizde istenilen huzur ve güven ortamının temin edilmesinde Teşkilatımıza yardımcı olacaktır. " denildi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 18:55:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?