4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Polisten örnek proje

Erzurum'da Emniyet Müdürlüğü Polis Meslek Yüksek Okulu'nca (PMYO) gerçekleştirilen yaz kampına katılan ilköğretim çağındaki çocuklara, yaklaşan Ramazan Bayramı sebebiyle çeşitli hediyeler verildi.

Yeni ayakkabılarını giyip içerisinde giyecek ve okul malzemesi olan hediye paketlerini alan çocuklar, zaman zaman toplumsal bazı olaylara karışan yaşıtlarına seslenerek "Polise taş değil, çiçek atın" dediler.

Erzurum Valiliği ve Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) iş birliğinde düzenlenen 6 hafta süreli 'Ülkemi seviyorum, eğlenerek öğreniyorum' yaz kampı sona erdi. PMYO Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle, kampa katılan 180 öğrenciye kırtasiye ve giyim malzemesi dağıtıldı.

Törende konuşan Vali Sami Bulut, bu yıl ikincisini düzenledikleri yaz kampına çok sayıda çocuğun ilgi gösterdiğini ifade etti. Vali Bulut, suç ve suçla mücadelede sadece polisiye tedbirlerle başarılı olunamayacağını ifade ederek, toplumun bütün kesimlerine büyük görevler düştüğünü kaydetti. Yıl içerisinde 500 kadar çocuğun çeşitli eğitim kamplarına alınacağını belirten Bulut, "Bu kamplarda iyi alışkanlık edinen çocuklarımızın bu alışkanlıklarını ömür boyu sürdürmelerini diliyorum" dedi.

PMYO Müdür Vekili Halil Öktür de kamp döneminde öğrencilere tarih, vatandaşlık bilincinin yanı sıra kitap okuma alışkanlığının kazandırıldığını ifade etti. Yatılı olarak düzenlenen kamp döneminin çocuklar için verimli geçtiğine de vurgu yapan Öktür, "Kamp döneminde çocuklarımız kent, ortak yaşam kültürü gibi birçok konuda uzmanlarca eğitildi. Ayrıca bu çocuklarımız tarihi ve kültürel mekanları gezip tanımanın yanı sıra, ağız ve diş sağlığı taramasından geçirildi" diye konuştu.
Programda daha sonra Vali Bulut, çeşitli kurumlar tarafından Ramazan Bayramı için alınan hediyeleri çocuklara dağıttı. Polisler tarafından dağıtılan ayakkabı ve montları giyen çocuklar, bazı toplumsal olaylarda polise taş atan yaşıtlarına seslendiler. Yazın gerçekleştirilen kampta polisleri yakından tanıma imkanı bulduklarını anlatan çocuklar, "Önceden polisten korkardık ama artık seviyoruz. Arkadaşlarımıza sesleniyoruz: Polise taş değil, çiçek atın" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2009 Çarşamba 22:55:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?