8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Post cihazı kullananlara inceleme

Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel, mali yılın bitimine kısa bir süre kala, mükellefleri uyararak, post cihazlarının amacına uygun kullanılması gerektiğini söyledi.

 Karayel, post cihazlarını amaç dışı kullanan mükellefler hakkında inceleme başlatacaklarını açıkladı. 

Post cihazlarının işletme faaliyetlerine uygun kullanılması ve satış dışında kullanılmaması gerektiğini anlatan Daire Başkanı Karayel, post cihazlarını amaç dışı kullanan mükelleflerin sorunlar yaşadığını belirtti. Karayel, "Mükellef bu konuda dikkatli davranmalı, hasılat dışı işlemler dışında post cihaz kullanılmamalıdır." dedi. 

Vergi Dairesi olarak, kaliteli ve etkin hizmet vermek için 2007 yılının Ocak ayına kadar vergi dairelerinin hafta sonları da açık olacağını anlatan Başkan Karayel, amaçlarının can yakmak olmadığını ve mükelleflerle güven sorunu yaşamamak olduğunu kaydetti. Karayel, şöyle dedi: "Denetimlerde amacımız ceza kesmek, mükellefi zor duruma düşürmek değil. Amacımız, vergi verme görevini toplumun her kesimine etkin bir şekilde dağılımını sağlamak. Çalışmalarımızı bu doğrultuda yürütüyoruz." diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2006 Perşembe 10:58:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?